New Profesional Consult 930 x 122

europarlamentare

mircea_diaconu

TRIBUNALUL BUCUREȘTI: MIRCEA DIACONU POATE CANDIDA

Tribunalul București i-a dat astăzi dreptate lui Mircea Diaconu. Instanța a admis ca fondat recursul prin care Diaconu a contestat hotărârea Biroului Electoral Central de respingere a candidaturii sale pentru alegerile europarlamentare.

Citiți și: PRIMELE CONDAMNĂRI ÎN DOSARUL „COLECTIV”

În maxim 48 de ore decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel București. În cazul în care va exista vreo contestație Curtea este instanța care va hotărî definitiv și irevocabil dacă actorul poate sau nu să candideze pentru Parlamentul European. Dacă în termenul menționat nu va fi depusă nicio contestație atunci hotărârea dată de Tribunal va fi definitivă, iar Mircea Diaconu va putea candida.

Amintim că BEC a respins candidatura în baza sesizării primite de la Agenția Națională de Integritate, care a atenționat că Mircea Diaconu nu are dreptul legal să mai ocupe o funcție sau o demnitate publică până pe 19 iunie 2015 ca urmare a sentinței, definitive și irevocabile, dată în justiție într-un dosar care îl privește. Este vorba de dosarul de incompatibilitate. ANI a concluzionat că Diaconu (originar din comuna musceleană Vlădești, fost membru al PNL Curtea de Argeș și fost parlamentar de Argeș) s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a ocupat simultan două funcții: senator și director de teatru. Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat ca întemeiat raportul ANI, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă. Mircea Diaconu a demisionat din PNL și ulterior a strâns peste 100.000 de semnături pentru a candida ca independent în alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai.

Citiți și: UPDATE: VOT ALEGERI, REZULTATE FINALE OFICIALE

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3