New Profesional Consult 930 x 122

virus

tantar-malarie

UCISĂ DE VIRUS!

O femeie în vârstă de 79 de ani din județul Ialomiţa a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile, având deja o patologie care a cauzat complicaţii, a informat cu puțin timp în urmă Ministerul Sănătăţii.

Citiți și: Ce s-a întâmplat în Lunca Argeșului întrece orice măsură! Nimeni nu se aștepta

„Femeia a fost internată pe 28 iulie cu suspiciune de meningită cauzată de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia având meningoencefalită. Aceasta, asociată cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei să nu poată face faţă infecţiei.”, precizează pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ministerului, Laurenţiu Colintineanu.

Acesta este primul caz de deces înregistrat în România în ultimii 4 ani în urma infectării cu virusul West Nile, potrivit MEDIAFAX.

Citiți și: Românii, în pericol să-și piardă datele personale și banii

West Nile este un virus care se găseşte atât în regiunile tropicale, cât şi în cele temperate. Principala cale de infecţie la om este prin muşcătura unui ţânţar infectat. Simptomele bolii sunt următoarele: febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie și dureri articulare sau musculare, care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90