930X122 MAIA

asigurare

ULTIMA ORĂ! SCHIMBARE PENTRU ELEVI ȘI STUDENȚI

Schimbare pentru elevi și studenți. Elevii şi studenţii nu vor mai trebui să ceară adeverinţe pentru a-şi valida sau actualiza calitatea de asigurat de sănătate, a anunțat cu puțin timp în urmă Ministerul Educației Naționale.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Procedurile de gestionare a calităţii de asigurat pentru elevii şi studenţii (inclusiv doctoranzii) cu vârsta între 18 şi 26 de ani se simplifică în urma semnării unui protocol pe această temă între Ministerul Educaţiei şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Documentul vizează debirocratizarea sistemului de asigurări sociale de sănătate.

„Elevii şi studenţii (inclusiv doctoranzii) cu vârsta între 18 şi 26 de ani sunt asiguraţi fără plata contribuţiei de asigurări de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă. Până în acest moment, pentru a-şi actualiza calitatea de asigurat, persoanele în cauză erau obligate, la începutul fiecărui an de învăţământ, să depună la sediul casei de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află o adeverinţă eliberată de instituţia în care studiază. Protocolul semnat de cele două instituții permite eliminarea acestei formalităţi, iniţial pentru elevi, iar într-o etapă ulterioară şi pentru studenţi/doctoranzi.”, precizează Ministerul Educației.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Verificarea şi validarea calităţii de asigurat urmează să fie făcute de CNAS prin intermediul unor servicii web dezvoltate de Ministerul Educaţiei şi al accesului la datele din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA