Acasă / Știri / Știri / UN NOU COD GALBEN. CE ANUNȚĂ METEOROLOGII

UN NOU COD GALBEN. CE ANUNȚĂ METEOROLOGII

Un nou cod galben. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben, care vizează și întreg județul Argeș.

Intervalul de valabilitate este 13 ianuarie, ora 5 – 14 ianuarie 2017, ora 12. Fenomene vizate: depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

CITIȚI ȘI:

Conform ANM, în intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii mixte care vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi care vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 – 25 l/mp.

Se va semnala polei în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei. În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

CITIȚI ȘI:

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.

Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70 – 80 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 55 – 65 km/h şi trecător de peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

Notă: Pe arii restrânse, precipitaţii slabe mixte care pot favoriza producerea de polei se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului.

V-ar mai putea interesa și:

ARGEȘENI ÎNGRIJORAȚI – PERICOL ÎN URMĂTOARELE ORE

Zone din județul Argeș au intrat sub cod galben hidrologic. Codul este valabil astăzi, pentru …

COD GALBEN – ANUNȚ DE LA METEOROLOGI

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a restrâns codul galben de ploi importante cantitativ, ninsori la …

PLOI ABUNDENTE, PERICOL PE ȘOSELE – CE RECOMANDĂ POLIȚIA

După cum v-am informat, județul Argeș a intrat azi-dimineață sub cod galben de vreme rea: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire