Acasă / Știri / Știri / UN NOU COD GALBEN. CE ANUNȚĂ METEOROLOGII
vant-foto-bucurestifm-tro

UN NOU COD GALBEN. CE ANUNȚĂ METEOROLOGII

Un nou cod galben. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben, care vizează și întreg județul Argeș.

Intervalul de valabilitate este 13 ianuarie, ora 5 – 14 ianuarie 2017, ora 12. Fenomene vizate: depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

CITIȚI ȘI:

Conform ANM, în intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii mixte care vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi care vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 – 25 l/mp.

Se va semnala polei în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei. În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

CITIȚI ȘI:

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.

Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70 – 80 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 55 – 65 km/h şi trecător de peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

Notă: Pe arii restrânse, precipitaţii slabe mixte care pot favoriza producerea de polei se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului.

V-ar mai putea interesa și:

VREMEA NORI

COD GALBEN ÎN ARGEȘ

O atenționare cu cod galben a fost emisă în urmă cu puțin timp de Administrația …

INUNDATII-GAVANA-2

COD GALBEN DE PLOI – HARTA CU ZONELE AFECTATE

Un cod galben de ploi însemnate cantitativ a fost anunțat în urmă cu puțin timp …

VREMEA NORI

COD GALBEN DE VREME REA

Județul Argeș va intra sub cod galben de ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte și ninsori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire