EcoMoto 930×122

itm

VĂ OBLIGĂ PATRONUL SĂ MUNCIȚI DE RUSALII?

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) îi atenționează pe angajatorii din Argeș că au obligația ca astăzi, 20 iunie 2016, în a doua zi de Rusalii, să le dea liber angajaților. Amenda pentru încălcarea acestei obligații legale, avertizează ITM, este cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Obligația nu se aplică în unităţile sanitare, de alimentaţie publică şi în care activitatea nu poate fi întreruptă, ea având un caracter continuu, de permanenţă.

ITM precizează, însă, că în cazul acestor salariaţi angajatorii trebuie să asigure în următoarele 30 de zile compensarea cu timp liber corespunzător. Dacă, totuși, din motive justificate nu se acordă zi liberă, salariaţii trebuie să beneficieze, ca soluţie alternativă, de un spor care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, anunță Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Amintim că, potrivit Codului Muncii, prima și a doua zi de Rusalii sunt zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. (Foto. doctorulzilei.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3