930×122 CAPRA 5

Arges

VIN PLOILE! COD GALBEN ÎN ARGEȘ

Vin ploile! Cod galben în Argeș. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare și, respectiv, un cod galben de ploi.

Citiți și: A nins în Argeș!

Informarea este valabilă în perioada 7 noiembrie, ora 22 – 8 noiembrie, ora 20, și vizează ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zona montană înaltă.

În intervalul de timp menţionat, potrivit ANM, va ploua pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţării, acolo unde cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70-80 km/h.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

Codul galben este valabil pe 8 noiembrie, între orele 2 și 14, și vizează ploi însemnate cantitativ. Sub cod galben va intra și județul Argeș.

În zonele care vor intra sub cod galben, în sudul Banatului, în vestul şi nordul Olteniei şi în nordul Munteniei, precum şi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp, informează ANM.

Administrația Națională de Meteorologie mai precizează că ploile vor continua şi în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că în zilele de 9 şi 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90