930×122 CAPRA 5

ger

VINE GERUL! CE TEMPERATURI NE AȘTEAPTĂ

Vine gerul! Ce temperaturi ne așteaptă. În weekend-ul 3-4 decembrie 2016, valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade Celsius, iar cele minime între -11 și -1 grad, uşor mai scăzute în depresiuni, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

Sâmbătă, 3 decembrie, în nordul, nord-estul şi centrul tării vor fi înnorări temporare şi va mai ninge, în general slab cantitativ, local în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonelor montane, în Moldova şi Transilvania. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi fulguieli izolate, potrivit ANM.

Deşi la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent, vântul va mai avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai înalte, viscolind şi spulberând zăpada, iar în timpul zilei intensificări temporare vor fi şi în sudul, centrul şi estul ţării, spulberand trecător zăpada în nordul Moldovei şi în Transilvania. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, posibil asociată cu depunere de chiciură.

Citiți și: România, lovită de ciclonul ninsorilor masive!

Duminică, 4 decembrie, valorile termice, în special temperaturile nocturne, vor continua să se situeze în întreaga țară sub cele climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, nord-estice și în zona Carpaților Orientali, acolo unde trecător și pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare mai ales în zona montană înaltă, acolo unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime între -13 și -1 grad, ușor mai coborâte în zonele depresionare. Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90