EcoMoto 930×122

mioveni

STOP VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI!

Stop violenței în școli! Timp de două zile, aproximativ 200 de elevi ai Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni au luat parte la o campanie iniţiată în oraș cu privire la prevenirea şi stoparea actelor de violenţă juvenilă în școală.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Campania li se adresează tuturor elevilor și va ajunge în toate unitățile de învățământ din Mioveni prin intermediul acestui proiect, inițiat de Primăria orașului, în parteneriat cu specialiști ai Direcției de Asistență Socială Mioveni și ai D.G.A.S.P.C. Arges, cu reprezentanți ai Poliției de Proximitate și ai Poliției Locale, cu psihologi și specialiști în comunicare.

Tematica întâlnirilor interactive cuprinde dezbateri despre consecințele actului de violență ca răspundere legală și socială, consecințele consumului de alcool, stupefiante sau etnobotanice și despre nocivitatea jocurilor de noroc, informări referitoare la riscul de a deveni victimă a traficului de persoane, exploatării sau abuzului de orice fel ca urmare a situatiilor de constrângere, santaj sau violență și despre asocierea la grupuri cu un comportament antisocial sau violent.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Totodată, vor fi abordate și teme ca social media si violența în mediul online, radicalizarea pe internet sau bullying-ul.

Potrivit datelor UNICEF, aproape 60% dintre elevii români cu vârste între 11 şi 15 ani admit că au participat la acte de violenţă verbală sau fizică împotriva colegilor lor de şcoală. În clasamentul violenţei în şcoli, România se află pe un îngrijorător loc 3 printre cele 42 de state din Europa.

Aceste activităţi vor continua după cum urmează:

-15 aprilie, de la ora 10, Școala nr. 1;

-16 aprilie, de la ora 10, Liceul Tehnologic Construcții Mașini;

-17 aprilie, de la ora 12, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”;

-18 aprilie, ora 9, Școala Gimnazială „George Topârceanu”;

-18 aprilie, ora 10, Liceul Tehnologic Construcții Mașini.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90