Donaris 930 x 122

elev

STUDENŢII IAU ATITUDINE ÎN CAZUL PROTESTULUI DE LA ȘCOALA „I.L. CARAGIALE”

Studenţii iau atitudine în cazul elevului problemă din Piteşti.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Uniunea Naţională a Studenţilor din România a transmis un comunicat prin care solicită părinţilor şi elevilor clasei a 7-a B, de la Şcoala „I.L. Caragiale” din Piteşti, să înceteze protestul faţă de colegul cu probleme medicale şi să îi permită copilului cu dizabilităţi să participe la cursuri.

Conform egalităţii de şanse, se arată în comunicatul UNSR, tinerii cu dizabilităţi au dreptul la învătătură şi dreptul de a fi trataţi în mod egal, atât de autorităţile publice, cât şi de ceilalţi cetăţeni.

Citiți și: Facultatea, gratis pentru studenți! Vezi condițiile!

„Atragem astfel atenţia celor 29 de elevi ai clasei a 7-a B de la Şcoala „I.L. Caragiale” din Piteşti, care, sprijiniţi de părinţii lor printr-o decizie a Comitetului de părinţi, au refuzat să participe la ore luni, 18.10.2016, şi marţi, 19.10.2016, având ca principal motiv faptul că în componenţa clasei a 7-a B se află şi un elev cu dizabilităţi.

Recomandăm elevilor, comitetului de părinţi şi conducerii instituţiei de învăţământ să înceteze imediat acest protest şi să ofere acces la educaţie acelui elev, indiferent de dizabilitatea pe care o are. Şcoala „I.L Caragiale” din Piteşti, prin drepturile instituţionale pe care le deţine, poate şi ar trebui să medieze acest conflict de îndată.”, este mesajul Uniunii Studenţilor.

Între timp, însă, elevii au revenit la ore. Copilul se află în evaluare medicală.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3