SMART KIDS 930X122

jocuri

VIJELIE, YOUTUBER DE PITEȘTI

Student la Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare a Universității Piteşti, Răzvan Vijelie are 19 ani. Răzvan spune că este ,,YouTuber’’. Vă întrebaţi ce face mai exact? ,,Pasiunea mea este domeniul IT. De aici a plecat şi ramura aceasta cu canalul pe YouTube. Este un hobby şi nu ştiu sigur dacă are o denumire clară care poate fi găsită în Dex. Noi pe internet ne numim „YouTuberi”. Mai exact, suntem creatori de conţinut video. Folosesc un software care înregistrează tot ceea ce fac pe calculator, jocul pe care îl joc şi, în acelaşi timp, şi microfonul. Apoi înregistrarea video care iese o editez cu alt soft de editare video, o încarc pe YouTube şi gata clipul!’’, spune Răzvan.

Citiți și: Decizie majoră privind „păcănelele”!

De cât timp ești „YouTuber”?

Totul a început în vara anului 2012 alături de un coleg de clasă. Cum YouTube era în creştere, mai ales în România, am considerat că merită încercat. După terminarea liceului colegul meu s-a mutat în Bucureşti şi nu am mai putut face videoclipuri împreună. Prin urmare, am rămas doar eu și cei… 5.000 de abonaţi.

Citiți și: Argeș: Copaci căzuți din cauza furtunii. Circulație blocată și gard distrus

Ce temă ai pentru videoclipuri? Jocurile?

În mare parte da. Încerc să diversific toată activitatea pentru a atrage cât mai multă lume. De exemplu, dacă îmi cumpăr o componentă nouă pentru calculator pot face un videoclip de prezentare a acesteia. Pe de altă parte, am încercat să fac videoclipuri tutorial pentru diferite programe utile sau servere de jocuri.

Ce joc ţi-a plăcut cel mai mult să comentezi?

Cel mai jucat joc, care are şi cele mai multe videoclipuri pe canalul de YouTube, este Minecraft. Pare un joc de copii, dar odată ce ai intrat şi vezi că poţi creea acolo cam orice îţi spune imaginaţia rămâi captiv.

Foloseşti steam?

Da, am şi un cont de steam cu aproximativ 90 de jocuri activate.

Ce părere ai despre ,,Steam summer sale’’?

Ce pot să spun… E un fel de sărbătoare pentru noi. Sunt foarte multe jocuri la preţuri mici. Este o oportunitate pentru a face mai multe videoclipuri cu mai multe jocuri. În mod cert, ,,Steam sales’’ sunt cele mai aşteptate săptămâni pentru utilizatorii platformei.

Ce jocuri ţi-ai achiziţionat?

Mi-am luat Awesomenauts şi mai multe jocuri mai mici pentru a le oferi drept Giveaway abonaţilor la diferite concursuri pe care am de gând să le organizez pentru ei.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90