930X122 MAIA

iphone

Apple, acuzată de cenzură!

Ce se întâmplă atunci când scrii cuvinte precum „avort” sau „viol”?

Un studiu realizat de către cei de la Daily Beast a scos la iveală faptul ca Apple ar cenzura anumite cuvinte.

 Atunci când cineva scrie greșit un cuvânt pe un iPhone sau iPad, acel cuvânt este încadrat într-un chenar roșu. Apoi, utilizatorul poate apăsa de două ori pe cuvântul scris greșit, moment în care va apărea o listă cu sugestii, din care se poate selecta cuvântul în forma sa corectă. Acest lucru este valabil, însă, doar pentru marea majoritate a cuvintelor, nu pentru toate, după cum s-a descoperit recent. Daily Beast a făcut mai multe teste pe un iPhone care rulează iOS 6, analizând peste 250.000 de cuvinte. Rezultatele au arătat că există cuvinte precum „avort„, „viol„, „muniție” sau „gloanțe” la care nu se sugerează forma corectă. De exemplu, dacă un utilizator scrie „avort”, cuvântul va fi încadrat într-un chenar roșu, însă dacă este apăsat de două ori, apare mesajul „Nu a fost găsită nicio sugestie Acest lucru se aplică, de asemenea, și cuvintelor vulgare.  

Jillian York, director al libertății de exprimare internațională la Fundația Electronic Frontier, a criticat dur Apple din acest motiv. „Nu-mi place să spun asta, dar n-ar trebui să mire pe nimeni. Apple este una dintre companiile care practică cel mai mult cenzura!”, a declarat acesta pentru Daily Beast.

sursa: iLikeIT

 

 

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90