New Profesional Consult 930 x 122

nokia

INTREBARE_INTREBATOARE

Iată cine va cumpăra divizia de telefoane a Nokia!

Va cumpăra divizia de telefoane a Nokia, iar tranzacţia este estimată la 5,4 miliarde de euro! 

Citiți și: SE PRECONIZEAZĂ O FUZIUNE ÎNTRE NOKIA ȘI ALCATEL-LUCENT

Nokia a fost cândva cel mai mare producător de telefoane mobile, iar Microsoft va plăti 3,79 de miliarde de euro pentru divizia de telefoane a companiei finlandeze şi 1,65 de miliarde de euro pentru patente. Gigantul Microsoft încearcă astfel să rămână o companie importantă pentru consumatori, pe măsură ce aceştia se îndreaptă către smartphonuri şi folosesc din ce în ce mai puţin computerele personale.

În urma acestei tranzacţii, 32.000 de angajaţi ai Nokia vor fi transferaţi la Microsoft. Altădată unul dintre cei mai mari producători de telefonie mobilă, Nokia a întâmpinat numeroase probleme financiare după ce a pierdut o parte bună a pieţei în favoarea altor competitori, printre care şi Apple. Nokia a raportat o scădere cu 27% a vânzărilor de telefoane în contul celui de al doilea trimestru al acestui an.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90