SMART KIDS 930X122

cutremur

OFICIAL: ÎN ATENȚIA UTILIZATORILOR DE IPHONE

Oficial: În atenția utilizatorilor de iPhone. Posesorii de telefoane de tip iPhone vor putea primi și ei în curând mesajele de avertizare RO-ALERT, atunci când acestea vor fi emise în cazul unor situații de urgență majore.

Citiți și: Argeș. Accident grav, cu victimă, azi-noapte!

“Pentru a recepționa mesajele RO-ALERT, este necesară actualizarea sistemului de operare iOS la versiunea 12.1.2. Capacitatea de a primi mesajele RO-ALERT variază în funcție de modelul telefonului mobil.

Mesajele de avertizare RO-ALERT vor putea fi recepționate numai de modelele de telefoane iPhone ulterioare versiunii 5S inclusiv, conform informațiilor aflate pe pagina https://support.apple.com/ro-ro/HT201222.

Citiți și: Flăcările au „înghițit” o mașină pe Autostrada A1, Pitești – București. S-a făcut scrum

Pentru a se asigura de compatibilitatea telefonului cu privire la recepționarea mesajelor de avertizare RO-ALERT, posesorii de telefoane mobile de tip iPhone trebuie să verifice dacă funcția de primire a alertelor este activată în telefon.

Pentru mai multe detalii referitoare la setări accesați site-ul www.ro-alert.ro și recomandările de pe site-ul oficial Apple https://support.apple.com/ro-ro/HT202743“, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, care citează IGSU.

Vă reamintim că Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip cell broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

În privința seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: unde sunt localizate punctele de distribuție a ajutoarelor de urgență).

Informații legate de întreaga funcționalitate a sistemului RO-ALERT pot fi găsite accesând portalul dedicat informării populației www.ro-alert.ro.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90