Donaris 930 x 122

RT

WINDOWS RT, LA SFÂRŞIT DE DRUM

Pentru a încerca să acapareze cât mai mult din piaţa tabletelor, Microsoft a lansat în 2012 sistemul de operare Windows 8 RT, o combinaţie între Windows 8 şi Windows Phone 8, compatibil cu arhitectura ARMv7. Astfel şi-a complicat puţin existenţa, pentru că mulţi utilizatori au crezut că este un Windows normal (x86).

Citiți și: Avertisment urgent de securitate de la Microsoft

Însă singura asemănare între cele două era interfaţa Metro. Aplicaţiile erau complet diferite, iar pe Windows 8 RT lipseau cu desăvârşire din cauză cotei de piaţă extrem de scăzute. Drept urmare, o bună parte dintre tabletele cu acest sistem de operare au fost returnate.

Cele mai cunoscute au fost Surface RT si Surface 2, realizate chiar de Microsoft. În 2014, însă, nicio astfel de tabletă nu a mai fost lansată, cele preexistente fiind treptat scoase de la vânzare, iar acum la început de 2015 Microsoft a anunţat că va opri producţia modelului Surface 2, practic oprind şi evoluţia sistemului de operare Windows RT.

Citiți și: VREI SĂ CÂȘTIGI O TABLETĂ SAU UN TELEFON? SUPER CAMPANIE!

Windows 8 RT va fi complet suportat până pe 12 ianuarie 2016, iar Windows 8.1 RT se va bucura de acelaşi tratament până pe 9 ianuarie 2018. Pe viitor acest segment de piaţă va fi deservit la Microsoft de tabletele x86 cu Windows normal, mult mai de succes, şi cu Windows 10, sistemul de operare ce va unifica platformele. (Sursă: arenaIT, foto: anewdomain)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3