Donaris 930 x 122

copii

TRAFIC_DE_COPII

ALARMANT! TOT MAI MULŢI COPII DIN ARGEŞ AU DEFICIENŢE DE VORBIRE!

Un raport al autorităţilor din Argeş arată că tot mai mulţi copii din județ au probleme de vorbire, iar îngrijorător este faptul că respectivele probleme sunt depistate abia la şcoală.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

În anul şcolar 2013-2014 Centrul Logopedic Argeş a funcţionat cu 20 de profesori logopezi în Piteşti, Costeşti, Curtea de Argeş, Câmpulung, Mioveni şi Topoloveni. Toţi sunt profesori cu specializările solicitate de postul de profesor logoped şi au avut în circumscripţie minimum 500 de elevi din clasele I-IV.

Nu mai puţin de 976 de copii din judeţ au fost depistaţi cu deficienţe de vorbire. Dintre aceştia 343 au fost corectaţi, 590 au fost „amelioraţi”, iar restul au rămas „staţionari”. 457 de copii au fost diagnosticaţi cu dislexie polimorfă, 279 cu dislexie monoformă, 23 cu autism dislexo-disgrafic, 49 cu bâlbâială (tulburări de ritm şi fluenţa vorbirii), 19 cu deficit de auz, 3 cu ADHD (deficit de atenţie) şi 4 cu Sindrom Down.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90