New Profesional Consult 930 x 122

bloc

TRIBUNALUL ARGEȘ FACE LUMINĂ ÎN CAZUL BLOCULUI DIN GĂVANA CU AUTORIZAȚIA SUSPENDATĂ

Instituția Prefectului – Județul Argeș a dat în judecată la Tribunalul Argeș, așa cum v-am anunțat, Primăria Pitești (prin reprezentantul său legal – primarul Cornel Ionică), Inspectoratul de Stat în Construcții și beneficiarii unui bloc care se construiește pe strada Mircea Eliade din cartierul Găvana pentru „anulare act emis de autorități publice locale”.

Citiți și: Pitești: Transformarea mult așteptată! S-a anunțat când va fi gata

Instituția Prefectului – Județul Argeș a mers în instanță în urma unei sesizări venite de la Inspectoratul de Stat în Construcții, instituție care a constatat mai multe nereguli în cazul construcției de pe Mircea Eliade (detalii, AICI).

Deși, potrivit legislației, autorizația de construire este suspendată de drept până la soluționarea cauzei, la blocul din Găvana lucrările continuă. Instituția Prefectului susține că Primăria, în baza unei informări de la Tribunalul Argeș, trebuie să anunțe constructorul că lucrările trebuie sistate.

Citiți și: Pitești. Proiecte imobiliare lângă Pădurea Trivale

Precizam ieri că am cerut lămuriri atât de la Tribunalul Argeș, cât și de la Primăria Pitești cu privire la acest subiect.

Am vrut să aflăm dacă, așa cum susține Instituția Prefectului – Județul Argeș, Tribunalul Argeș trebuia să transmită o informare către municipalitate și, mai ales, când a fost emisă, din moment ce la construcția de pe Mircea Eliade încă se lucrează.

Într-un răspuns oficial pentru ePitești, Biroul de informare și relații publice al Tribunalului Argeș ne precizează, printre altele, că: „la data de 16 august au fost create adresele de comunicare către pârâți (persoane fizice și Primăria municipiului Pitești) a acțiunii, așa cum a fost ea depusă de către reclamant (n.r. Instituția Prefectului – Județul Argeș)”.

În același răspuns se menționează și că  „facem precizarea că unul dintre temeiurile de drept invocate de către reclamant în acțiune este art.3 alin. 3 din Legea 554/2004 – „Până la soluționarea cauzei, actul atacat potrivit alin. (1) este suspendat de drept”.”

Cu alte cuvinte, pârâților din acest dosar li s-a comunicat, printr-o adresă, încă din luna august 2019, că au fost acționați în judecată, și că, implicit, conform legii, actul atacat – autorizația de construire – se suspendă de drept. Oficial, conform Tribunalului Argeș, Primăria Pitești și beneficiarii proiectului știau că lucrările trebuie să înceteze.

Primăria Pitești are, însă, un alt punct de vedere cu privire la această situație. Amănunte, într-un material viitor.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3