Donaris 930 x 122

cetatea

V-AR PLĂCEA? TELECABINĂ SAU LIFT PÂNĂ LA CETATEA POENARI

Consiliul Judeţean Argeş ia în calcul accesarea de fonduri europene pentru readucerea castrului roman de la Jidova la forma lui iniţială, cea de dinainte de retragerea aureliană din secolul al treilea.

Citiți și: Alertă la Bâlea! Intervenție de urgență pentru salvarea unui copil și a mai multor persoane

Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului, afirmă că reconstruirea castrului este posibilă și că un proiect în acest sens va fi lansat imediat după finalizarea studiului de fezabilitate.

Şi pentru Cetatea Poenari, din Arefu, de pe Transfăgărășan, cetate construită în stâncă la o înălțime de 850 de metri, va fi făcut un studiu de fezabilitate. Rezultatele studiului vor arăta dacă este posibilă montarea unui lift sau a unei telecabine care să îi scutească pe turişti de urcuşul celor 1.480 de trepte până la ctitoria lui Vlad Ţepeş.

Citiți și: PARCARE ȘI LIFT LA CETATEA POENARI

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3