930×122 CAPRA 5

agent green

(VIDEO) AGENT GREEN: MASACRU! CRIMĂ ECOLOGICĂ LA VIDRARU!

Agent Green: Masacru! Crimă ecologică la Vidraru! Organizația ecologistă Agent Green a publicat azi un film în care sunt prezentate “Dovezile distrugerii pădurilor de la Vidraru” – Argeș.

Citiți și: 188 milioane € pentru Vidraru

“Suntem martorii unei crime ecologice de mari dimensiuni, desfășurată cu girul autorităților și pentru care până în prezent nu s-a făcut nimic pentru a fi stopată! După același model se pierd ultimele păduri virgine la nivel național. Ministerul Pădurilor și Apelor trebuie să comande o anchetă asupra Romsilva și Garda Forestieră pentru crimele forestiere.

Agent Green publică astăzi noi dovezi filmate luna aceasta, care ilustrează exploatările forestiere abuzive de la Vidraru din ultimii 15 ani, care au fost legalizate de Romsilva și de Garda Forestieră Ploiești. Abuzurile de la Vidraru s-au produs atât în pădurile de stat, cât și în cele aflate în proprietate privată.

Citiți și: Contract uriaș pentru Hidrocentrala Vidraru!

Dovezile ilegalităților prezentate în filmările Agent Green includ: drumuri forestiere construite haotic din bani europeni pe versanți abrupți – care au început să se surpe, păduri brăcuite (adică pădurea a dispărut pe 70% din suprafață), cursuri de apă murdare – pline de aluviuni și bușteni abandonați, care colmatează în permanență lacul Vidraru.

Imaginile surprinse din dronă ilustrează dimensiunea uriașă a tăierilor care au loc în ultimii 15 ani. Dacă până în anul 2000 majoritatea pădurilor aveau rolul principal de protecție a lacului, 12.230 de hectare de păduri fiind inventariate drept virgine, astăzi au mai rămas cel mult 2.500 de hectare cu astfel de păduri, adică aproximativ 20%.

”Dovezile masacrului de la Vidraru pe care le publicăm astăzi nu mai pot fi ascunse nicicum. Atât reacția oficială a Romsilva, cât și întâlnirea noastră cu șeful Gărzii Forestiere Ploiești și cu Poliția Locală, chiar în pădurile de la Vidraru, arată că aceste entități trebuie anchetate la pachet de Ministerul Pădurilor, cel Public și cel al Internelor, în calitate de principali autori ai distrugerii, care au funcționat ca o structură de crimă organizată. Faptul că există acte și certificate FSC pentru lemne nu presupune că tăierile au fost sustenabile.”, avertizează Gabriel Păun, președinte Agent Green.”, transmite organizația printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că zilele trecute Agent Green a organizat pe Tansfăgărășan o acțiune de blocare a camioanelor cu lemne. Amănunte, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3