930×122 CAPRA 5

consiliul local

(VIDEO) ”BOMBA” DIN CL PITEȘTI: PĂDUREA TRIVALE-ARIE PROTEJATĂ, ”CEA MAI MARE GREȘEALĂ”

”Bomba” din CL Pitești: Pădurea Trivale-arie protejată, ”cea mai mare greșeală”.

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

În ședința ordinară în plen de astăzi a Consiliului Local Pitești au existat tensiuni. Pe de-o parte, primarul PSD al municipiului, Cornel Ionică, pe de alta, consilierul ALDE Ionuț Olariu.

Acesta din urmă a deschis subiectul unor solicitări pe care, în ultima perioadă, le-a adresat Primăriei Pitești. Printre acestea, și o solicitare pentru inițierea unui proiect de hotărâre de consiliu local care să sprijine declararea pădurii Trivale ca arie naturală protejată de interes național.

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

În replică, primarul Ionică a detonat ”bomba”: declararea pădurii Trivale drept arie naturală protejată este ”cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem la momentul acesta!”

”Ultimul punct, care este de actualitate, se referă la pădurea Trivale, declararea ariei protejate”, a afirmat consilierul Ionuț Olariu în ședința de astăzi.

”Cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem la momentul acesta! Mi-am asumat de ani de zile și spun în continuare același lucru… În momentul în care a trecut arie protejată (…), nu mai poți să intri în pădure nici să te uiți în sus! Ca să faci o potecă, drumeții, să faci agrement acolo, îți trebuie hotărâre de Guvern. (…) Pădurea, la acest moment, este protejată, mai protejată de atât nu se poate”, a fost replica primarului. Dialogul primar/consilier, în următorul material video:

Amintim că zilele trecute consilierul local Ionuț Olariu afirma că în cazul pădurii Trivale ar putea exista anumite interese imobiliare, interese care blochează declararea pădurii drept arie naturală protejată.

”Nu poți să nu te gândești că sunt anumite interese cu pădurea Trivale din moment ce lucrurile nu se mișcă! În spațiul public au apărut deja asemenea informații și inevitabil apar anumite semne de întrebare. Poate că unii ar fi mai interesați de anumite construcții decât de arie protejată… Lipsa de implicare a domnului primar Cornel Ionică este cel puțin ciudată”, ne declara Olariu. Mai multe amănunte, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3