930×122 CAPRA 5

bacalaureat

DUȘ RECE LA “BRĂTIANU”: “NE-AM TREZIT LA REALITATE!”

Duș rece la “Brătianu”: “Ne-am trezit la realitate!”. Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, dar și cei din clasele a XIII-a ale liceelor profesionale au susţinut astăzi prima probă scrisă la simularea Bacalaureatului 2018, la limba şi literatura română.

Citiți și: Anunțul momentului: Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul anul acesta

Examenul a început la ora 9, iar liceenii au avut la dispoziţie trei ore pentru a scrie subiectele.

Pentru a vedea reacţiile la cald ale elevilor, dar şi cât de pregătiţi au fost, am mers la Colegiul Naţional “I.C. Brătianu“ din Pitești.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Dan Vaidescu este elev în clasa a XII-a la profilul matematică-informatică. Simularea i s-a părut dificilă, în special ultimul subiect, dar consideră că a fost ca un duș rece binevenit, ,,o trezire la realitate” în perspectiva Bacalaureatului „real”. Ultimul subiect pentru clasa a XII-a a constat în redactarea unui eseu în care elevii să prezinte particularităţile unui roman interbelic studiat.

Tot la Colegiul Naţional “I.C. Brătianu“ este elevă și Ioana Mihai (foto), dar în clasa a XI-a, la profilul real. Se declară mulţumită de lucrarea ei, deşi admite că i-a dat bătăi de cap subiectul al treilea, la care a avut de comentat nuvela, ca specie literară a genului epic.

Simularea examenului național de Bacalaureat 2018 se desfășoară în perioada 19-22 martie 2018. Mâine va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, pe 21 martie – proba obligatorie a profilului și pe 22 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (doar pentru elevii de clasa a XII-a).

Rezultatele vor fi afișate pe 30 martie. Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog.

Amintim că mulți elevi din Argeș au absentat de la proba de astăzi (amănunte, AICI).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90