NOR CURIER 930X122

accident

(VIDEO) EXERCIȚIU: GRAV ACCIDENT DE TREN ÎN PITEȘTI

Exercițiu: Grav accident de tren în Pitești. Detașamentul de Pompieri Pitești desfășoară astăzi, în intervalul orar 11-13, un amplu exercițiu de simulare a unei intervenții în cazul unui grav accident feroviar urmat de un incendiu. Simularea, organizată în cartierul piteștean Prundu, în zona Depoului CFR, presupune impactul frontal a două trenuri.

Citiți și: Argeș: Șofer de 72 de ani, beat criță la volan, s-a izbit violent de gard

În urma accidentului feroviar ar rezulta 40 de victime, dintre care 8 încarcerate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș intervine la exercițiul de astăzi cu două autospeciale cu apă și spumă, o autospecială pentru victime multiple și o alta de descarcerare cu unitate pentru dezastre.

Citiți și: Val de evenimente rutiere! Accident cu Mercedes în Pitești!

Potrivit lui Daniel Bădițeanu, purtător de cuvânt al ISU Argeș, aproximativ 30 de pompieri sunt implicați în exercițiu, în simularea descarcerării victimelor și a măsurilor de stingere a incendiului. Toate victimele ar urma să fie transportate la spital pentru îngrijiri.

Prin organizarea acestui exercițiu de simulare în cazul unui grav accident feroviar, ”ISU Argeș urmărește timpul de răspuns al echipajelor, se verifică fluxul informațional, liniile de comunicații și pregătirea forțelor de intervenție pentru situații complexe, care implică victime multiple.”, precizează pentru ePitești Daniel Bădițeanu, purtător de cuvânt al ISU Argeș. (Foto și video: Mihai Neacșu)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90