930×122 CAPRA 5

bloc

(VIDEO) IONICĂ, ÎȚI BAȚI JOC DE OAMENI! DEZASTRU TOTAL ÎN GĂVANA

Ionică, îți bați joc de oameni! Dezastru total în Găvana. Piteștenii care domiciliază pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) nu mai au liniște. După cum v-am anunțat, în urmă cu aproximativ o lună de zile, pe strada respectivă au început lucrările de construire a unui nou bloc într-o zonă în care există doar case.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

În ciuda sesizărilor pe care vecinii le-au făcut, inclusiv la Avocatul Poporului, ținând cont de faptul că, potrivit piteștenilor din zonă, autorizația de construire ar fi fost dată fără a fi urmați toți pași legali (detalii, AICI), Primăria condusă de Cornel Ionică (primar care, potrivit unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a aflat în conflict de interese administrativ), prin arhitectul-șef al orașului, Cătălin Ghiță, a dat curs proiectului.

Încă din prima zi de lucrări au apărut probleme, trotuarul fiind distrus din cauza utilajelor. ”Constructorului i s-a impus ca în termen de 5 zile să aducă trotuarul la starea inițială”, preciza, la momentul respectiv, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Bogdan Aristănțoiu, într-o declarație pentru ePitești (amănunte, AICI).

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Nu numai că trotuarul nu a fost adus la starea inițială, însă arată mult mai rău. Dezastru este și pe stradă, iar de suferit au vecinii viitorului bloc. Gardurile și porțile sunt pline de ciment, deși proprietarii curăță zilnic.

Poliția Locală Pitești a aplicat legea!

Ieri după-amiază, pe Mircea Eliade situația era insuportabilă. Utilaje peste utilaje, zgomot, trotuar și borduri distruse, stradă de-a dreptul mizerabilă. Locatarii din zonă au chemat Poliția Locală, fiind aplicată ”o sancțiune pentru staționare neregulamentară”, ne precizează Bogdan Aristănțoiu.

Despre ce este vorba? Pentru utilajul care turna beton ar fi fost obținut un aviz de la Poliția Rutieră. Însă, avizul nu permitea staționarea pe trotuar și pe banda de circulație.

Care a fost mai exact situația ieri pe strada Mircea Eliade puteți vedea în imaginile următoare: trafic dat peste cap, domeniul public (trotuar, borduri, asfalt) distrus și multă mizerie. Îi invităm și pe stimabilul primar Cornel Ionică (primar care, potrivit unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a aflat în conflict de interese administrativ), dar și pe arhitectul-șef Cătălin Ghiță, persoanele responsabile de acest dezastru, care au dat autorizația de construire, să vadă în ce hal au adus strada:

Domnilor, dacă așa arată zona în prezent, ce se va întâmpla până la finalizarea lucrărilor? Va fi distrusă întreaga stradă pentru construirea unui bloc? Vor fi afectate locuințele piteștenilor din zonă? Cine va răspunde pentru toată această debandadă?

Cel mai probabil, tot piteștenii vor plăti, din taxe și impozite, pentru bătaia de joc pentru care sunteți responsabili. Piteștiul este un sat fără câini? Primăria dă avize și autorizații oricui pentru a construi orice și oriunde?

Cum este posibil ca într-un municipiu reședință de județ arhitectul-șef, cu girul primarului (primar care, potrivit unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a aflat în conflict de interese administrativ), să permită construirea unui bloc într-o zonă în care sunt doar case?! Dacă dumneavoastră, domnilor, ați fi fost în locul piteștenilor respectivi, ați mai fi dat autorizația de construire?

Pe de altă parte, când vor primi locatarii-vecini informări oficiale din partea municipalității? Au fost demarate legal procedurile care se impun? Încă există semne de întrebare în privința acestui aspect. Vă reamintim că pentru un bloc din zona centrală a municipiului Pitești a fost suspendată autorizația de construire. Subiectul, AICI.

ePitești cere public autorităților responsabile să ia măsuri pentru rezolvarea situației de pe Mircea Eliade.

În cazul în care și alți piteșteni se confruntă cu situații similare, îi invităm să ne relateze despre aceste nereguli. Într-un oraș civilizat astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple. Însă, în Piteștiul condus de un primar care s-a aflat în conflict de interese orice este posibil.

Ne puteți trimite sesizările pe pagina de Facebook ePitești, pe adresa de e-mail redactia@epitesti.ro sau pe WhatsApp, la numărul de telefon 0733.797.066.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90