930 x122 grota rece

bloc

(VIDEO) NEREGULI GRAVE LA BLOCUL DIN GĂVANA CU AUTORIZAȚIA SUSPENDATĂ

Nereguli grave la blocul din Găvana cu autorizația suspendată. Instituția Prefectului – Județul Argeș a dat în judecată la Tribunalul Argeș, așa cum v-am anunțat, Primăria Pitești (prin reprezentantul său legal – primarul Cornel Ionică), Inspectoratul de Stat în Construcții și beneficiarii unui bloc care se construiește pe strada Mircea Eliade din cartierul Găvana pentru „anulare act emis de autorități publice locale”.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Astăzi vă prezentăm motivele pentru care Instituția Prefectului – Județul Argeș cere anularea autorizației de construire emisă de Primăria Pitești, act care a stat la baza proiectului de pe Mircea Eliade.

Potrivit Biroului de presă al Instituției Prefectului, acțiunea în instanță a fost depusă ca urmare a unei sesizări venite din partea Inspectoratului de Stat în Construcții – Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia, Inspectoratul ajungând, la rândul său, pârât în acest dosar.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

De menționat, însă, că Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut sesizarea către Instituția Prefectului la recomandarea Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești, Birou coordonat de Mihaela Stănciulescu.

„În baza sesizării formulate de Inspectoratul de Stat în Construcții, am atacat în instanță autorizația de construcție la un bloc din strada Mircea Eliade din Pitești. Inspectoratul de Stat în Construcții ne-a făcut sesizarea, pentru că a constatat câteva nereguli.

Conform legii, nu au fost anumite documentații conforme, printre care: planul de situație nu este conform cu anexa, este o documentație pentru obținerea autorizației de construcție, iar certificatul de urbanism și autorizația de construire au fost emise cu depășirea termenului legal de 30 de zile, contrar prevederilor din legea 50/1991.

Documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire (DTAC) nu conține referate de verificare și proiectul tehnic nu este semnat de verificatori de proiecte atestați pe domenii de MDRAP (n.r. – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice).

Potrivit legii 554/2004, noi avem dreptul să atacăm în instanță, în contencios administrativ, această autorizație de construcție. Termenul de judecată este pe 7 noiembrie.

Actul de construire este suspendat până la soluționarea cauzei. Este suspendat până când instanța se va pronunța vis-a-vis de această cauză”, ne-a declarat Elena Diaconescu, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Argeș.

Am constatat, însă, la fața locului, că deși autorizația de construire este suspendată de drept, la blocul din Găvana se lucra de zor în urmă cu aproximativ două săptămâni (detalii, AICI). Muncitori erau și astăzi pe șantierul blocului.

Din momentul în care am observat că lucrările continuă, deși Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Argeș ne preciza că autorizația de construire este suspendată, am semnalat situația către instituția menționată.

Am întrebat de ce încă se lucrează și care este autoritatea care ar trebui să ia măsuri.

Tot Elena Diaconescu ne-a precizat că lucrările ar trebui sistate după ce Primăria Pitești, în baza unei informări din partea Tribunalului Argeș, îi transmite constructorului că autorizația este suspendată și, implicit, lucrările trebuie să înceteze.

Între timp, am cerut lămuriri de la Tribunalul Argeș și Primăria Pitești, instituții pe care Prefectura Argeș le-a catalogat ca fiind responsabile în această situație. Răspunsurile, în materiale viitoare.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3