Donaris 930 x 122

oana pellea

(VIDEO) OANA PELLEA, REVOLTATĂ DUPĂ PARADA DIN PITEȘTI: ”E SINISTRU. E UN COȘMAR”

UPDATE: Și filosoful Mihai Șora critică parada de la Simfonie: „(…) Copiii puși să defileze și să stea în cap la vederea unui „șef“ vor dezvolta, dacă nu sunt decondiționați la timp, aceleași reflexe ale supunerii, ale servilismului festiv și ale docilității oarbe, indiferent de contextul social în care vor evolua ulterior.

Citiți și: Concert extraordinar, în această seară, în Pitești

Ce s-a întâmplat la Pitești nu este „Cântarea României“. Delirul propagandistic promovat în timpul ceaușismului lăsa mereu loc pentru o formă (mai mult sau mai puțin transparentă) a duplicității: odată ajunși la casele lor, oamenii care defilaseră prin fața tribunei oficiale, îmbrăcați în straie de sărbătoare, deghizați în personaje istorice ori în costume sportive, își reveneau în simțiri, recâștigându-și libertatea interioară (fie și numai făcând diferența între grotescul spectacolului public și realitatea vieții lor de zi cu zi). Or, copiii din „experimentul lalelelor“ nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaște doar încolonarea umilă în fața unei autorități, oricare ar fi acea autoritate.

Nu ajunge că ne-au furat țara, pădurile, orașele, drumurile, simbolurile și cuvintele ei! Acum ne fură și copiii, cu sufletul și cu mintea lor cu tot.

Citiți și: Premieră absolută la Simfonia Lalelelor! Ce se întâmplă în acest an

România centenară: de la experimentul Pitești, la experimentul lalelelor.”, scrie filosoful. Postarea completă a lui Mihai Șora o puteți citi pe pagina de socializare a filosofului.

Oana Pellea, revoltată după parada din Pitești: „E sinistru. E un coșmar”. Cunoscuta actriță de teatru și film Oana Pellea comentează indignată „parada florilor”, paradă care a precedat deschiderea oficială de astăzi a Simfoniei Lalelelor 2018 din Pitești.

Actrița, voce a societății civile, compară defilarea copiilor prin fața oficialităților, oficialități printre care s-a numărat și premierul „imunoglobină” și „douăzeci-douăzeci” Viorica Dăncilă, cu defilările din perioada comunismului.

”Nu. Nu mai vreau! Îmi vine să urlu. Am privit cu lacrimi în ochi. E sinistru. Toată copilăria… am trăit văzând și defilând astfel în comunism. Nu vreau ca România să se întoarcă cu 40 de ani înapoi! E sinistru. E un coșmar. Nu se poate… ”, scrie Oana Pellea pe pagina sa de socializare.

Marian Godină are aceeași opinie: ”Nu, nu sunt anii ’80. E chiar 2018.”, scrie polițistul, și el implicat civic, pe pagina lui de socializare.

Amănunte și alte imagini de la deschiderea de astăzi a Simfoniei Lalelelor, AICI și AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3