New Profesional Consult 930 x 122

diicot

(VIDEO) PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. GRUP INFRACȚIONAL, DESTRUCTURAT

Procurorii DIICOT-Structura Centrală și polițiști de investigații criminale ai Inspectoratului General al Poliției Române și ai unităților teritoriale de poliție au desfășurat ieri o acțiune în municipiul București și 10 județe.

Citiți și: Adolescent atacat în magazin! A intervenit Poliția

Scopul acțiunii a fost destructurarea unui grup infracțional organizat de criminalitate itinerantă, care a comis, în perioada septembrie 2017-iulie 2019, mai multe furturi din magazine de bricolaj din Franța și Belgia.

Pe baza a două ordine europene de anchetă formulate de autoritățile judiciare din Franța (Tribunalul de Mare Instanță din Besancon) și Belgia (Tribunalul de Primă Instanță din Flandra de Est) și trimise DIICOT, au fost desfășurate concomitent percheziții domiciliare la 28 de adrese din România (2 în București, 4 în Ilfov, 3 în Argeș (în comuna Călinești), 10 în Buzău, 3 în Cluj, 1 în Dolj, 1 în Gorj, 2 în Maramureș, 1 în Timiș și 1 în Vrancea), fiind căutate 24 de persoane, dintre care 23 de suspecți pentru care s-au emis mandate europene de arestare și 1 martor.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Membrii grupului infracțional se deplasau frecvent pe teritoriul Franței (în special în perioada septembrie 2017-iunie 2018) și mai apoi al Belgiei (în perioada iulie 2018-iulie 2019) pentru comiterea de furturi din magazine sau depozite de articole de bricolaj (în special unelte/scule electrice) situate în diferite zone din aceste țări, bunurile sustrase fiind apoi valorificate în străinătate sau în România.

Modul de acțiune al membrilor grupului, organizat și continuu pe parcursul ultimilor doi ani, consta în punctarea depozitelor și/sau magazinelor, pătrunderea prin efracție/escaladare în interioriul acestora prin acoperiș sau prin decuparea unor pereți laterali ai clădirilor și sustragerea de aparatură electrică, de unelte de bricolaj sau scule, pe care le încredințau unor tăinuitori specializați în valorificarea lor pe plan local sau transportarea în România, de asemenea în vederea valorificării lor.

Prejudiciul se ridică la peste 1.000.000 de euro pe teritoriul Franței și la peste 100.000 de euro pe teritoriul Belgiei.

„S-a reușit depistarea și reținerea în vederea arestării în baza unor mandate europene a 10 dintre suspecți și ridicarea a numeroase bunuri din categoria celor vizate, respectiv drujbe, motocositoare, polizoare, mașini de găurit, aparate de tăiat circular etc., precum și a unor bijuterii și ceasuri de lux cu suspiciuni asupra provenienței lor.

Acțiunea a primit sprijin de la doi anchetatori francezi, însoțiți de ofițerii de legătură din Ambasada Franței la București, și de la alți doi anchetatori belgieni (…)”, informează DIICOT.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3