930×122 CAPRA 5

politia locala

PITEȘTENII DAU CU FLIT PRIMĂRIEI ȘI STAU CU RUFELE LA VEDERE

Piteștenii dau cu flit Primăriei și stau cu rufele la vedere. Piteștenii ignoră Hotărârea de Consiliu Local referitoare la uscarea rufelor. Fie că nu au auzit de ea, fie că nu le pasă, și acum își usucă rufele în locuri interzise. Este și cazul unor piteșteni care locuiesc în zona de pe Calea București (foto).

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, valabilă din luna iunie a anului trecut, este interzisă „montarea de suporţi din orice material pentru uscarea rufelor sau alte asemenea în afara logiilor (n.r. – a balcoanelor) sau pe pereţii exteriori ai unităţilor locative situate în blocuri de locuinţe”.

Cu alte cuvinte, din motive estetice și de minimă civilizație, uscarea rufelor este permisă doar în incinta balcoanelor, nu și pe pereții exteriori ai locuințelor din blocuri.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Persoanele fizice care încalcă această regulă riscă să fie amendate cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei.

Pe de altă parte, conform aceleiași Hotărâri, este interzisă aruncarea de la balcon sau pe fereastră de reziduuri menajere şi lichide. Amenda pentru nerespectarea acestei interdicții este de la 200 la 500 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 500 la 1.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Polițiștii locali sunt cei care, potrivit Hotărârii de Consiliu Local, ar trebui să constate dacă aceste reguli sunt respectate și cei care amendează acolo unde regulile sunt încălcate.

În toamna anului trecut, conducerea Primăriei anunța că mai mulți proprietari de apartamente de bloc din Piteşti ar fi fost amendați pentru că au montat în exteriorul balcoanelor dispozitive pentru uscat rufe. Amenzile ar fi fost date ca urmare a unor reclamaţii (AICI, amănunte).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3