New Profesional Consult 930 x 122

medici de familie

(VIDEO) PROTEST ÎN PITEȘTI: „NU MAI VREM SĂ FIM HĂRȚUIȚI!”

Protest în Pitești: „Nu mai vrem să fim hărțuiți!”. Un protest are loc la această oră în Piața „Vasile Milea” din Pitești, în vecinătatea Prefecturii Argeș. Protestul este organizat de Coaliția „Solidari pentru Sănătate”.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Protestatarii reclamă subfinanțarea cronică a asistenței medicale primare în România, avertizând că întregul sistem va intra in colaps și va lăsa milioane de pacienți fără îngrijirea medicală la care au dreptul în calitate de plătitori de taxe și impozite.

Citiți și: S-a aprobat! Salarii mai mari cu 20% pentru acești angajați

Participanții poartă pancarte cu diverse mesaje: „Nu se poate calitate cu finanțare la jumătate!” sau „Nu mai vrem birocrație!” și „Nu mai vrem să fim hărțuiți!”.

„1 din 4 români nu va mai avea medic de familie în următorii 5 ani, lucru care va conduce la blocarea Programelor Naţionale ale Ministerului Sănătăţii şi va lăsa fără asistenţă medicală primară aproape 5 milioane de cetățeni înscrişi pe liste, o situaţie fără precedent într-o ţară membră a Uniunii Europene. Mai mult, până în anul 2030 doar 1 din 3 pacienţi români va mai avea un medic de familie, în condiţiile în care se aşteaptă ca numărul pensionarilor – segmentul populaţional cu cea mai mare nevoie de asistenţă medicală primară – să reprezinte aproximativ 30% din totalul populaţiei României.”, avertizează protestatarii.

Coaliția „Solidari pentru Sănătate” este formată din 9 organizații nonguvernamentale care apără drepturile pacienților și ale medicilor de familie.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3