930×122 CAPRA 5

epitesti

(VIDEO) SCANDALOS! JURNALIST EPITEȘTI, BRUSCAT PENTRU CĂ FILMA PE DOMENIUL PUBLIC

Scandalos! Jurnalist ePitești, bruscat pentru că filma pe domeniul public. La sfârșitul săptâmânii trecute, un jurnalist ePitești a fost bruscat de reprezentantul unei firme care a fost amendată în cartierul Găvana.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Firma, care participă la construirea viitorului bloc de pe strada Mircea Eliade, a fost amendată de Poliția Națională pentru mai multe nereguli (detalii, AICI).

Aflându-mă în zona în care au acționat polițiștii, am reușit să surprind mai multe imagini cu intervenția. La un moment dat, reprezentantul uneia dintre firmele amendate, deranjat fiind că filmez pe DOMENIUL PUBLIC, m-a bruscat, încercând inclusiv să-mi smulgă telefonul din mână și amenințându-mă că voi avea probleme.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Polițistul de la fața locului i-a explicat foarte clar că nu mi se poate interzice să filmez pe DOMENIUL PUBLIC. Detalii, în următoarele imagini:

Menționăm că legislația în vigoare NU interzice filmarea pe domeniul public. Mai mult, o decizie din anul 2014 a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) precizează că filmarea în spațiul public a unei persoane, chiar și fără acordul ei, este legitimă.

Ne rezervăm dreptul de a depune plângere penală împotriva persoanei respective. Pentru a face lumină în acest caz, vom pune la dispoziția autorităților competente filmul în format original.

Pe de altă parte, ePitești salută intervenția promptă a Poliției Naționale și sprijină toate acțiunile care au ca scop respectarea legii. Nu ne vom lăsa intimidați și vom continua să prezentăm opiniei publice nereguli pe care le constatăm în rândul societății.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3