930X122 MAIA

copaci

(VIDEO) UPDATE: ARGEȘUL, SUB ZĂPADĂ. ȘCOLI ÎNCHISE, MAȘINI BLOCATE, COPACI PRĂBUȘIȚI

UPDATE (ORA 19:20): Microbuzul rămas înzăpezit și-a continuat drumul după intervenția echipajelor.

Citiți și: Incendiu la o casă din Argeș!

UPDATE (ORA 17:40): Un microbuz cu aproximativ 20 de călători a rămas înzăpezit pe DJ 703D, pe raza satului Richițelele de Sus al comunei argeșene Cocu. Potrivit ISU Argeș, care furnizează informația, intervin echipe de la Drumuri Județene și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. 

UPDATE (ORA 16:40): Pompierii intervin cu o autospecială pe strada Teilor din Pitești (spre Grotă) pentru degajarea unui copac care a căzut peste cablurile de electricitate. Trotuarul este blocat.

Citiți și: Șoselele din România se transformă! Apar noi marcaje rutiere

UPDATE (ORA 12:40): Pe DN 7C Transfăgărășan, la km 92-99 (coada lacului Vidraru-Piscu Negru), au fost îndepărtați copacii cazuți, traficul fiind deblocat. Se circulă în condiții de iarnă. 

UPDATE (ORA 11:15): La această oră, pompierii piteșteni intervin cu o autospecială pentru degajarea unui stâlp căzut pe carosabil pe un drum din comuna Mălureni.

Între timp, în zona de nord a județului deja s-a depus din nou strat consistent de zăpadă. Imaginile următoare au fost filmate de o echipă ePitești în comuna Corbi: 

UPDATE (ORA 11): A fost prelungit până la ora 15 codul galben pentru zona de munte a Argeșului. Va continua să ningă şi local se va depune strat de zăpadă de 10…20 de centimetri. 

UPDATE (ORA 10:40). O nouă avertizare de vreme severă a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie

UPDATE (ORA 10): 14 școli din Argeș au fost închise astăzi din cauza vremii. AICI, subiectul pe larg.

De asemenea, peste 5.000 de abonați din mai multe localități nu au curent electric. Este vorba de abonați din municipiul Curtea de Argeș și din comunele Băiculești, Șuici, Valea Danului, Arefu, Valea Iașului (satul Cerbureni), Mușătești, Nucșoara, Corbi, Cocu, Vedea, Coșești (satul Lăpușani), Merișani (satul Vâlcele) și Corbeni.

UPDATE (ORA 9): Și zona joasă a județului Argeș a intrat sub cod galben. Până la ora 15, conform Administrației Naționale de Meteorologie, va continua să ningă şi local se va depune strat de zăpadă de 10…20 de centimetri. 

UPDATE (ORA 8:20): Drumul județean 659, în Rociu, este înzăpezit, anunță ISU Argeș. Un autoturism a derapat și a ajuns în șanț. Traficul rutier se desfășoară cu dificultate. 

Argeș: Zeci de copaci căzuți, mașini blocate. Pe drumurile județene din Argeș există un strat subțire de zăpadă, de 1-2 cm, rămas după deszăpezire și se circulă fără probleme, ne informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

În ceea ce privește drumurile naționale, în Argeș sunt probleme pe DN 7C Transfăgărășan, la km 92-99 (coada lacului Vidraru-Piscu Negru), acolo unde în jur de 50 de copaci au căzut pe carosabil sub greutatea zăpezii și din cauza viscolului.

De asemenea, pe DN 65 Pitești – Slatina, în Lunca Corbului (Mârghia), câteva TIR-uri nu au mai putut urca, nefiind echipate corespunzător. Circulația în zonă este îngreunată.

În plus, la această oră, pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în Cotmeana, se acționează pentru eliberarea carosabilului de un copac căzut. Traficul rutier se desfășoară alternativ, agenți de poliție dirijând circulația.

Precizăm că zona de munte a județului Argeș se află acum sub cod galben de tip nowcasting.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că se semnalează ninsori în general moderate cantitativ, care local, îndeosebi la altitudini de peste 1.200 de metri, vor determina depunerea unui strat de zăpadă de 10…20 de centimetri.

Potrivit sursei citate, codul galben va expira la ora 12.

La această oră ninge și în Pitești și s-a depus din nou strat de zăpadă (16 centimetri). Temperatura aerului este ușor negativă, termometrele indicând -0,1 grade.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90