pizzeria sapori  930 122

masini_ridicate111

Se vor ridica iarasi masinile parcate neregulamentar

De aproape un an, la Pitesti nu se mai ridica masinile parcate neregulamentar. Motivul pentru care s-a ajuns aici este acela ca politistii „nationali” – pentru a-i diferentia de cei „locali” – nu au mai avut voie sa participe la actiunile de ridicare a masinilor, din cauza unor chichite juridice. Cum fosta Politie Comunitara nu avea competente pe linia aceasta, activitatea a fost stopata, spre bucuria soferilor care au inceput sa isi lase din nou autovehiculele la voia intamplarii, uneori chiar la doi pasi de parcarea supraterana din centru, sa zicem, care e mereu ocupata sub capacitate. Ei bine, activitatea mult hulita de soferi va fi reluata de firma CNCD care s-a ocupat si pana acum de ridicarea vehiculelor. Iar termenul in care se va intampla acest lucru nu este foarte indepartat, dupa cum ne-a declarat viceprimarul Cornel Ionica. „Activitatea de ridicare a masinilor va fi reluata intr-o luna, doua. Mai sunt unele aspecte de pus la punct. Pana acum, Politia Comunitara nu a avut competente pe linie de ridicare de masini, dar de la 1 ianuarie 2011 s-a transformat in Politie Locala si a capatat atributii si in domeniul respectiv. Deocamdata, agenti ai Politiei Locale sunt la instruire pe linie de legislatie si practica rutiera la Campulung Muscel. Imediat ce instruirea se va sfarsi ei vor reveni in teren si vor trece la treaba”, ne-a declarat viceprimarul Cornel Ionica.

Iata care sunt strazile unde vor fi montate indicatoarele care avertizeaza cu privire la ridicarea masinilor si unde, daca soferii opresc, echipajele CNCD – Politia Locala vor interveni imediat: str. Egalitatii, str. Armand Calinescu, str. Justitiei (zona cuprinsa intre b-dul I.C Bratianu si str. Victoriei – partea stanga, si zona cuprinsa intre b-dul I.C. Bratianu si str. Florariei), str. Aurorei, str. Ion Campineanu, str. Dumbravei, str. Smeurei, str. Maior Sontu, str. Fratii Golesti, b-dul Republicii, b-dul I.C. Bratianu, b-dul N. Balcescu, Calea Bascovului (de la Calea Bucuresti pana la str. Campineanu), str. Negru Voda, str. Grivitei, b-dul Petrochimistilor, Calea Craiovei, zona cuprinsa intre b-dul I.C. Bratianu si parcarea din spatele magazinului Fortuna, str. Eroilor (zona cuprinsa intre b-dul Republicii si str. Exercitiu – partea dreapta a sensului de urcare), str. Ana Ipatescu, str. Maternitatii, str. General Constantin Cristescu, str. C.A. Rosetti, str. Targul din Vale, str. Gheorghe Sincai, str. Smardan, str. Sfanta Vineri (la Bazar), str. Tache Ionescu, str. Victoriei, str. Florariei, str. Teilor (de la str. Smeurei pana la str. Eroilor), str. Exercitiu, str. Depozitelor, str. Constantin Brancoveanu, Calea Bucuresti, str. 1 Decembrie 1918 (de la b-dul N. Balcescu pana la str. Paltinului), Parcarea Muntenia, zona de la Spitalul Judetean, str. Mircea Eliade, zona de intersectie a strazilor Dumbravei, General Cristescu si Trivale. De asemenea, se va interveni in toate statiile taxi, toate statiile de autobuz, pe spatiile verzi ale domeniului public, la toate trecerile de pietoni (inainte si dupa 25 m) si la toate intersectiile cu artere principale (inainte si dupa 25 m).

Ridicarea masinilor se va face cu cinci autovehicule speciale. Tariful pentru ridicare/transport este 300 lei cu T.V.A. Tariful de ridicare de 100 lei cu T.V.A. se aplica daca proprietarul autoturismului plateste sanctiunea inainte ca autoturismul sa fie transportat la depzit. Tariful de depozitare/zi este de 150 lei cu T.V.A.

Kaia 555×222
570×90 MAIA