930×122 CAPRA 5

masini_ridicate111

Instruirea agentilor locali, pe final

20 de agenti ai Politiei Locale a municipiului Pitesti se afla de cateva saptamani la un stagiu de pregatire intensiv la Campulung Muscel. Este vorba de pregatire in domeniul legislatiei rutiere. Imediat ce acestia vor finaliza…cursurile, municipalitatea va relua activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar din oras.

In prezent, activitatea de ridicare a masinilor este sistata din cauza unor neintelegeri cu Politia Nationala. Politistii de la IPJ Arges au fost retrasi inca de anul trecut de la misiunile de ridicare a masinilor deoarece conducerea IPJ a considerat ca exista anumite neconcordante legislative si nu a dorit sa isi expuna oamenii unor procese.

Noua lege a Politiei Locale da insa puteri sporite agentilor locali, inclusiv pe linie de legislatie rutiera. Un mare avantaj din acest punct de vedere la Pitesti este acela ca seful Politiei Locale este Gheorghe Dumitrescu, un bun cunoscator si practician al legislatiei rutiere in conditiile in care ani de zile la rand a condus Politia Rutiera a judetului.

Se estimeaza ca activitatea de ridicare a masinilor va fi reluata de firma CNCD, cu asistenta Politiei Locale, in termen de o luna si jumatate, maximum doua luni. Tot de atunci se spera ca vor fi intensificate si actiunile pe linie de disciplina rutiera, urmand sa creasca numarul amenzilor acordate.

555×222 grota rece
eurial 570×90