930×122 POSADA 5

base_dacia_duster

Efectele schimbarii Constitutiei asupra Argesului

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a transmis Curtii Constitutionale a tarii proiectul de revizuire a Constitutiei. In proiect sunt incluse o serie de modificari importante care vor avea impact major din punct de vedere politic si administrativ inclusiv in Arges.

Astfel, prima modificare vizzeaza schimbarea structurii administrativ-teritoriale a tarii. Se doreste desfiintarea judetelor actuale si infiintarea unor mega-judete, Argesul urmand sa fie integrat in judetul Sud Muntenia.

A doua modificare importanta este cea de reducere a numarului de parlamentari la doar 300 la nivel national. Daca acest plan va fdi dus la indeplinire, atunci din cei 13 parlamentari argeseni – 9 deputati si 4 senatori – nu vor mai ramane decat jumatate, cel mai probabil 5 deputati si 2 senatori. Acestia ar urma sa fie distribuiti insa pe mega-judetul ce va lua fiinta.

„Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis Curtii Constitutionale proiectul legii de revizuire a Constitutiei pentru verificarea respectarii dispozitiilor constitutionale privind revizuirea. Proiectul a fost transmis impreuna cu avizul Consiliului Legislativ”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Presedintia precizeaza ca, ulterior, proiectul de revizuire insotit de avizul Cosiliului Legislativ si de decizia Curtii Constitutionale va fi inaintat Parlamentului Romaniei, in vederea dezbaterii si adoptarii lui.

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3