Eurial 930 x 122

sedinta_regionalizare02

Andrei nu mai candideaza la sefia Argesul. Desfiinteaza judetul (video)

Prefectul apolitic Gheorghe Davidescu  a convocat presa şi primarii la o dezbatere în care urmau să se discute proiectele de reorganizare teritorială şi din poliţie, care dezbatere a devenit însă o mega-conferinţă de presă a senatorului de Dâmboviţa Mircea Andrei, care i-a avut de-a dreapta şi de-a stânga pe şefii pedelişti de deconcentreate şi pe primvicepreşedinţii PDL Argeş Gabriel Bratu şi Cătălin Teodorescu.

 

Cel care anunţa cu surle şi trâmbiţe că vrea să aducă roabe de bani în Argeş şi să ducă la bunăstare şi prosperitate cetăţenii Argeşului, prin ocuparea fotoliului de preşedinte al Consiliului Judeţean, le-a transmis tuturor că Argeşul….dispare!

 

După pofta lui Traian Băsescu, care i-a ordonat lui Boc în şedinţa de guvern de miercuri, că doreşte regionalizarea în maximum opt judeţe, aşa se va face. Structura din care va face parte Argeşul se va numi tot judeţ, pentru că aceasta este chichiţa legislativă care permite adoptarea actului normativ, prin angajarea răspunderii lui Emil Boc, fără modificarea Constituţiei, unde se precizează că România este organizată în judeţe, oraşe şi comune, unele comune putând purta titulaturii de municipii. PDL va pune acest proiect alături de cel al legii minorităţilor, pentru a obliga UDMR să nu trădeze şi să voteze împotrivă, ducând astfel la căderea Guvernului.

Şi Mircea Andrei le-a zis primarilor că este vorba despre o reorganizare cu obiectiv economic, vezi Doamne ca să atragem fonduri europene de parcă până acum ne-a interzis cineva, deşi a recunosc cu glas tare că se dizolvă CJ Argeş. Adică…s-au cam dus dracului şansele sale de a fi preşedinte de CJ- deşi sunt foarte mici-, cât preşedinte al Judeţului Sud Muntenia nici nu intră în discuţie având în vedere anvergura sa limitată pe plan regional şi naţional în PDL.

Altfel, Mircea Andrei a mai spus că deja există o înţelegere între PSD şi PDL, şi că degeaba se vor face critici la televizor, că în final tot se va face această regionalizare. Senatorul de Dâmboviţa spune însă că Argeşul, graţie dimensiunii sale şi populaţiei, ar putea fi miezul din dodoaşcă, acel centru acestui viitorului judeţ, jucând un rol semnificativ în judeţul de 4 milioane de locuitori, dar numai dacă toate partidele se vor înţelege şi vor da un candidat pentru şefia viitorului Consiliu care să câştige. Dacă nu, atunci tot prin unitate, ar putea avea măcar cei mai mulţi consilieri din cei 40-50 în Consiliu, deci vor deţine puterea legislativă. Problema este că în luptă sunt şi Prahova şi, culmea, Dâmboviţa, pe care Andrei îl reprezintă, cu toate că sunt politicieni cu influenţă mult mai mare decât el care ar pofti la ciolanul cel mare. În traducere, dacă nu va fi centrul viitorului judeţ, vina va fi a USL din Argeş. Altfel spus, regionalizare pe criterii politice, aşa cum i-a transmis şi primarul de la Albota, Ion Dumitru.

„Dacă planul A nu iese, nu înseamnă că am dispărut de pe hartă. Nu avem reşedinţa de judeţ în Argeş, dar rămâne infrastructura. Important este să luptăm împreună”, a afirmat şi Davidescu.

„Până acum erau interesele de partid într-un judeţ. De acum în colo se va suprapune interesul de judeţ. Trebuie să facem o poziţie comună”, a afirmat Andrei, care a purta un schimb de replici cu „Ducele de Albota”. Acum am înţeles. Să nu dăm pe ăla de la PC sau PSD, să dăm candidat pe ăla de la PDL care are şanse. Tot politică e şi asta. Şi apoi, doar e făcută de Traian Băsescu regionalizarea asta”, a spus Dumitru. ” Foarte bine că e făcută de preşedinte”, a răspuns Andrei care apoi a recunoscut câte şanse au argeşenii: ” Bugetarii nu vor rămâne pe drumuri. Cei care acceptă să lucreze la Ploieşti sau Târgovişte vor merge acolo, restul vor fi în ăia care nu vor mai fi angajaţi”.

Ion Dumitru a contracarat: „Înţeleg că nici prefect nu vom mai avea”. „În sfârşit!”, a admis Andrei, după care Ducele i-a transmis prefectului: „S-ar putea să lucraţi în Ploieşti!”. A venit momentul în care prefectul şi-a luat săpuneala: „Voi rămâne în istorie ca ultimul prefect de Argeş, oricum!”, a fost reacţia lui, care a primit un răspuns pe măsură de la Dumitru: „Şi eu primar 16 ani, dar ales şi nu numit!”.

Conferinta_USL_Draghici_gardin_vasilica19

„Dacă nu vom reuşi o coeziune bună în judeţ, veţi fi în afara viitorului judeţ. Observaţi că am spus veţi fi, pentru că eu voi găsi o soluţie să supravieţuiesc. Trăim pe principiul ori câştigăm toţi, ori murim toţi! Important pentru judeţ este dimensiunea, aici poate câştiga Argeşul, cu cei 500.000 de votanţi în cele 8 judeţe”, a continuat Andrei. La finalul şedinţei, toţi primarii erau…confuzaţi de reformă.

 

Mircea Drăghici, cel care a lucrat în cadrul departamentului de dezvoltare regională la proiectul care va fi lansat, cu ceva modificări, desigur, de USL mâine, a prezentat viziunea PSD, în care regiunile de dezvoltare actuale nu sunt unităţi adminsitrativ-teritoriale şi nici nu vor fi. Ele vor avea doar personalitate juridică, conduse de un consiliu de dezvoltare regional ce va avea un preşedinte ales pe patru ani indirect. În funcţie de rezultate de la alegerile locale vor fi desemnaţi reprezentanţi în consiliul de dezvoltare din rândul consilierilor judeţeni şi primarilor care îşi vor desemna preşedintele. Vicepreşedinţii vor fi câte unul din fiecare judeţ. Aceste regiuni de dezvoltare vor prelua de la agenţiile actuale de dezvoltare regională personalul tehnic. Ca domenii, vor fi anexate şi mediul, infrastructura din transporturi.

Este un proiect aberant prin care PDL vrea să câştige la vot

„Portocalii ne propun proiecte aberante şi neaplicabile. Acel proiect este într-un orizont de timp de cel puţin 4 ani, nu 4 zile cum vor ei până la sfârşitul sesiunii parlamentare”,a afirmat Drăghici. Cât priveşte înţelegerea de care vorbea Mircea Andrei, deputatula a firmat că „sunt mai bine de doi ani de când Vicotr Ponta a exclus orice parteneriat cu PDL şi Băsescu, dacă ei vor să se legimitizeze astfel, e o minciună sfruntată. Nu pot decât să protestez pentru felul în care argeşenii află aceste lucruri, fără să fie consultaţi. Ar trebui să fie un referendum după o dezbatere de idei,

Sondajele arată că PDL va pierde peste tot. Noi ne gândim să ducem pragul electoral la 7%, aşa că este posibil să nu mai între nici în Parlament. De asta creează haos. De asta acest proiect de lege este impus. Este revoltător că cetăţeanul nu este consultant. Faptul că ni se spune că Argeşul va dispărea… istoria va demonstra cine emite inepţii şi cine gândeşte raţional. Este un proiect nesustenabil care ar arunca România în haos. Promovăm dezvoltarea regională, nu regionalizarea, ca PDL”, a mai spus el, criticând şi implicarea în acţiune a prefectului Davidescu. „Modul cum au fost aduşi acolo, convocaţi de prefectul apolitic Gheorghe Davidescu mi-aduce aminte cum prefectul preda preşedinţiilor secţiilor de votare ai PDL ce trebuie să facă la alegerile anterioare, la Curtea de Argeş. Primarii au fost chemaţi acolo şi li s-a servit altceva. Mulţi nu ar fi fost acolo, dacă ştiau ce se va întâmpla. Nu ştiu ce căuta senatorul Andrei acolo, deşi era reprezentant al comisiei juridice din Senat. Un asemean proiect era cu impact la toate comisiile de specialitate. Nu o să îmi ţină mie agendă o inepţie lansată astăzi. Este foarte bine ce au făcut astăzi pentru că în 6 luni se vor convinge toţi cât contează cuvintele lansate de cineva care a venit să cucerească Argeşul. Invit cetăţenii din Argeş că tre să plătească 597 pt preschimbare permis, carte identitate, permis, talon al maşinii şi restul documentelor ce ţin de administraţie !

Deputatul Radu Vasilică susţine că primarii PSD nu ştiau că va fi prezent şi senatorul Andrei şi că, dacă era o dezbatere, atunci trebuia să fie invitaţi şi conducerea CJ şi restul parlamentarilor de Argeş, membrii şi ei în diferite comisii de specialitate. „Ştiam de ieri de la primari că este o întâlnire de lucru apolitică. Nu ştiam că vine senatorul Andrei. Nu-mi imaginez cum putea veni. Să înţeleg că Mircea Andrei dorea să fie preşedintele unui judeţ pe care vrea să îl desfiinţeze? Atât de mult ţine la judeţul acesta domnul paraşutat de la Dâmboviţa! Băsescu i-a dat ordin lui Boc pentru regionalizare, dar total apolitic. Proiectele luate pe dezvoltarea regională au pondere de peste 65%. La final va fi de 100%. La ministere nu se întâmplă asta! Cred că acolo băieţii sunt plătiţi că să nu dea fonduri, nu că să dea! Cred că în iunie, moţiunea de cenzură semnată de opoziţie va trece şi vom da jos acest guvern”, a afirmat Radu Vasilică.

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90