Eurial 930 x 122

iani_popa

Ion Popa sustine ca USL vrea reorganizare administrativa in trepte

Uniunea Social Liberala a prezentat sambata, 11 iunie 2011, viziunea sa asupra administratiei publice si dezvoltarii regionale. Astfel, fara a desfiinta judetele,  USL propune un nou model de organizare, pe baza celor 8 regiuni de dezvoltare, care devin centre ale administratiei locale. Ion Popa, copresedinte al USL Arges, sustine ca in acest fel vor fi mult mai bine reprezentate interesele cetatenilor.

Modelul USL presupune aparitia unor institutii noi cu atributii regionale:
–  Consiliul Regional – executivul regional, condus de un presedinte ales
–   Senatul devine o Camera a reprezentantilor regionali
–   Curte de Apel Regionala

Totodata, pe langa Consiliul Regional, va functiona un Consiliu Economic si Social, alcatuit din reprezentantii principalelor categorii socio-economice, organism care va fi consultat in luarea deciziilor.
Presedintele PNL Arges, copresedinte al USL in Arges, Ion Popa, a declarat ca noul proiect de reorganizare administrativa trebuie sa intruneasca sustinerea majoritatii clasei politice, a societatii civile si aparatului de stat si trebuie facut treptat.

„Noi propunem un proiect care intruneste deja o sustinere politica ampla si care  nu afecteaza bunul mers al lucrurilor in viata de zi cu zi a romanilor. Prin urmare avansam un proiect care presupune o reorganizare ce se va face in 3 etape: in  2013 se va face un transfer de atributii si competente intre guvern si judete si  intarirea celor 8 regiuni de dezvoltare; in 2014 vom organiza alegeri indirecte pentru desemnarea unor Consilii Regionale provizorii iar in 2016, odata cu alegerile locale, vor avea loc si alegeri pentru organismele regionale”, a spus Ion Popa.

USL intentioneaza mai are ca obiective depolitizarea, descentralizarea si dezvoltarea.

Eurial 555 x222
eurial 570×90