Eurial 930 x 122

Biserica_Maica_Precista

Argesului – cat mai multi preoti!

Inainte de 1989, Biserica era tinta unor atacuri clare ale regimului comunist, desi unii purtatori ai vesmintelor preotesti au cochetat mai mult decat ar fi permis Cel de Sus cu Securitatea si cu comunistii. Acum, s-a cazut in extrema cealalta. Daca pana in 1989 se desfiintau parohii si se daramau biserici, acum se construiesc peste tot locasuri de cult pentru a da de lucru multimii de noi preoti.

Numai in Protoieria Pitesti sunt 148 de parohii in care slujesc 170 de preoti. 163 sunt cu norma intreaga. Mai avem si 110 cantareti bisericesti si paraclisieri platiti de la buget.

Media de varsta a angajatilor este de 25 – 30 de ani. In judet mai sunt si 24 de manastiri, dar si 2 schituri (Schitul Bratasesti si Schitul Schimbarea la Fata).

Nu ar fi nicio problema ca apar astfel de locasuri de cult. Problema este ca prea putini dintre cei care slujesc in ele mai au chemarea necesara, har si iubire de semeni.

Multi vad preotia ca pe o posibilitate de a face avere rapid, lucru care contravine atat canoanelor, cat si moralei crestine. Nu degeaba Biserica a scazut ca nivel al increderii in sondajele din ultima vreme!

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90