Eurial 930 x 122

base_logan

Basescu, atac la Regele Mihai si Ion Antonescu

Unii istorici, dar si patrioti romani, sunt de parere ca maresalul Ion Antonescu (pitestean la origine) a fost un mare erou national. Pana una-alta, insa, nici sa dam numele sau unei strazi din Pitesti nu avem voie. De asemenea, sunt voci (deloc putine) care sustin o intoarcere a Romaniei catre monarhie. Ei bine, este cineva care ii ataca dur si pe Antonescu, si pe regele Mihai. Se numeste Traian Basescu si este presedintele Republicii Romania.

Conform Mediafax, presedintele Traian Basescu i-a atacat dur, in stilul caracteristic, pe cei doi importanti fosti oameni de stat ai tarii. Traian Basescu a spus la B1TV ca Antonescu ramane responsabil de Holocaust impotriva evreilor si a tiganilor, ducerea lor in Transnistria si nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci.

„Vedeti, noi inca nu ne asezam corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toti si pentru istorie, Antonescu ramane responsabil de Holocaust impotriva evreilor si a tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce. Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci. Asta (maresalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dam averi, iar pe altii ii consideram criminali de razboi – seful de stat si prim-ministru. Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam, de toate pacatele”.

Basescu a trecut apoi la regele Mihai. „Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere”.

Ce ar mai fi de spus?!!!

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3