930X122 MAIA

pitesti

Doar doua proiecte implementate

Se tot vaita guvernantii ca nu se absorb fonduri europene. Nici nu are cum sa fie altfel, in conditiile in care se pun fel de fel de piedici, mai mult sau mai putin politice, in calea unor programe elaborate de autoritatile locale. Au trecut deja ani de zile de cand Primaria Pitesti a anuntat elaborarea unor astfel de proiecte, in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) pentru care sunt disponibile 38,8 milioane de euro, dar doar 2 din 12 proiecte sunt acum in stadiu de implementare! Pentru restul se asteapta in continuare avize de la ministerele de resort.

Proiectele cu finantare nerambursabila care sunt in implementare si pentru care municipalitatea a semnat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului primele 2 contracte de finantare prin Programul Operational Regional sunt in stadiul de licitatie. Este vorba de proiectul ”Creare parc Lunca Argesului”, cu o valoare totala de 40.592.065,24 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 19.072.158,85 lei, si de proiectul ”Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona Podul Viilor – Parc Strand din Municipiul Pitesti” are o valoare totala de 3.501.934,57 lei, din care 2.270.094,01 lei finantare nerambursabila.

Primul are in vedere imprejmuirea parcului Lunca Argesului,  amenajare acces in Parc – Piateta la intrarea principala si porti de acces, alei carosabile, fantani arteziene, parcare la nivelul terenului, scena pentru desfasurarea activitatilor socio-culturale, teatru in aer liber, baza sportiva (2 terenuri de tenis de camp si 2 terenuri multifunctionale fotbal + baschet, amenajare locuri de joaca pentru copii, zona pentru sahisti), pergole, foisoare, piste de biciclete, semnalizari si marcaje, grupuri sanitare traditionale.

27 de luni este termenul de implementare pentru acest proioect.

Al doilea urmareste reducerea criminalitatii si cresterea sigurantei cetatenilor din municipiul Pitesti, prin achizitionarea si instalarea unui sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei publice in zona Podul Viilor – Parc Strand din Municipiul Pitesti si amenajarea unui centru de supraveghere.

Celelalte proiecte au in vedere realizarea pasajului rutier de la Podul Viilor, reabilitarea arterelor de circulatie din cartiere, realizarea unui centru cultural multifunctional la Cinema Bucuresti, etc.

555×222 grota rece
eurial 570×90