930 x122 grota rece

cj_vrancea

Tribunalul Vrancea a respins actiunea Guvernului cu privire la referendum

Veste buna pentru autoritatile din Arges care au decis organizarea pe 28 august 2011 a unui referendum privind intentia Guvernului de a desfiinta judetele tarii si a le transforma in 8 judete mari (sau 8 plus 2, daca luam in calcul si oferta facuta celor de la UDMR). In judetul Vrancea, Consiliul Judetean a castigat o prima etapa din batalia cu Prefectura care atacase in instanta de contencios administrativ decizia de a organiza un referendum similar cu cel ce se doreste a fi realizat in Arges.

 

Conform unei informari a Consiliului Judetean Valcea, Sectia Comerciala si Contencios Administrativ din cadrul Tribunalului Vrancea „a respins ca neintemeiata actiunea Prefectului Judetului Vrancea prin care se solicita anularea Hotararii Consiliului Judetean Vrancea nr. 83/24.06.2011 care face referire la ”Organizarea Referendumului in vederea consultarii cetatenilor din judetul Vrancea privind oportunitatea desfiintarii unitatii administrativ-teritoriale, Judetul Vrancea”.

„Magistratii din cadrul completului de judecata Fond Comercial si Contencios Administrativ 5 au hotarat, in sedinta publica de marti, 28 iunie 2011:

–    ”respingerea capatului de cerere privind suspendarea programului calendaristic, privind organizarea si desfasurarea referendumului local din data de 17.07.2011 din Judetul Vrancea, privind  oportunitatea desfiintarii unitatii administrativ-teritoriale, Judetul Vrancea ca nefondat, intrucat actul administrativ atacat nu contine programul calendaristic in cauza”.
–    ”respingerea actiunii privind anularea Hotararii Consiliului Judetean Vrancea nr. 83/24.06.2011 ca neintemeiata”.

Facem precizarea ca instanta va comunica partilor motivarea hotararii pe parcursul zilei de miercuri 30 iunie 2011.

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90