930×122 POSADA 5

nico_proces01

DNA Pitesti a facut 2 cereri la dosarul lui Nicolescu

Joi a avut loc o nouă înfăţişare în dosarul finalizat de către procurorii DNA ( privind infracţiuni de corupţie), în instanţă fiind trimişi în calitate de inculpaţi 11 persoane, din care doi sunt oameni de afaceri – Cornel Penescu şi Dobre Grigore.

 

Începuta puţin după ora 13:00, şedinţa de judecată a fost până la urmă una cu surprize, numai că aceastea nu au venit de acolo de unde se aşteptau marea majoritate, ci chiar de la procurorii DNA. Cu excepţia primarului localităţii Budeasa- Ion Ştefan- ( motivată fiindu-i lipsa de către apărătorul său, pe motive medicale), toţi ceilalţi inculpaţi au răspuns prezent, adică : preşedintele C.J. Argeş- Constantin Nicolescu, oamenii de afaceri Cornel Penescu şi Dobre Grigore, Gheorghe Nicuţ, Călin Ion Andrei, Florian Despan, Ion Popa, Ion Nicolae, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea. Feţele zâmbitoare pe care toţi cei prezenţi le-au afişat pe durata celor câteva zeci de minute cât a ţinut şedinţa, păreau să le arate tututror celor prezenţi că nimic rău nu li se poate întâmpla iar acuzaţiile aduse de către procurori vor fi „desfiinţate” de către oricare dintre inculpaţi.

 

Două cereri, aceeaşi cauză

Până la ora stabilită şedinţei de judecată, prin târg se discuta doar o singură variantă şi anume aceea că atât Constantin Nicolescu, cât şi ceilalţi inculpaţi vor solicita strămutarea procesului. Numai că…surpriză, cererea de strămutare a fost solicitată de către procurorii DNA, iar aceştia nu au depus o cere, ci chiar două. Prima solicitare a fost făcută pentru suspendarea procesului iar cea de-a II a pentru strămutare acestuia.

Completul de judecată a luat act de cele două cereri, ambele urmând să fie discutate de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie- prima dintre cereri ( de suspendare a procesului) având ca termen data de 27 iulie, cea de strămutare urmând să-i fie dată soluţia abia în data de 24 august. Oricum magistraţii argeşeni au fixat ca următor termen al procesului, data de 2 august, până atunci fiind timp suficient pentru aflarea soluţiei în cerea de suspendare. Nu s-a spus oficial dar se pare că motivul pentru care procurorii DNA au depus cele două cere, ar fi din cauza multor influenţe pe care majoritatea celor aflaţi în acest dosar de corupţie le-ar avea prin justiţia argeşeană. Întrebaţi la ieşirea din sala de judecată dacă au ceva de declarat, aceştia nu au făcut nici-un fel de comentarii.

nico_proces02nico_proces03nico_proces04nico_proces06nico_proces10

555 X 222 CAPRA
New Profesional Consult 570×90