pizzeria sapori  930 122

Mutu

Mutu, locul 7 in topul celor mai bine platiti sportivi romani

Pitesteanul Adrian Mutu, component de baza al echipei nationale de fotbal a Romaniei, se poate spune ca a facut un pas inapoi din punct de vedere al carierei cand a plecat de la Fiorentina la Cesena. Insa si din punct de vedere financiar atacantul a facut un pas inapoi. Din lidder absolut al veniturilor in ceea ce-i priveste pe sportivii romani si antrenorii in activitate, Mutu a coborat pe locul 7.

Conform unui top realizat de publicatia Capital, pe primul loc al veniturilor se afla boxerul Lucian Bute care ar trebui sa incaseze in acest an circa patru milioane de euro (sase miliane de dolari). Din aceasta suma insa, sportivul roman legitimat la clubul canadian Interbox, trebuie sa isi plateasca si staff-ul.

Pe locul doi se afla fotbalistul Cristian Chivu care, conform clasamentului celor mai bine platiti sportivi din lume intocmit de ESPN, castiga anual circa 3,5 milioane de euro.  Pe locul 3 se afla antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, cel care castiga anual circa 3 milioane de euro.

Incepand din acest sezon, pe locul patru in topul veniturilor obtinute din sport se afla forbalistul Mirel Radoi care a semnat un contract cu arabii de la Al Ain, echipa la care va castiga 2,5 milioane de euro pe sezon.

Locul 5 ii revine lui Razvan Rat (care a avut legaturi stranse cu fotbalul din Arges), jucatorul lui Sahtior fiind platit cu 2,2 milioane de euro pe sezon, cu circa 200.000 de euro mai mult ca Ciprian Marica, fotbalistul lui VfB Stuttgart care acum se afla insa in cautarea unei noi echipe. i-a adus lui Marica un salariu anual de circa doua milioane de euro insa, in aceasta vara, romanul este in cautarea unei noi echipe.

„Odata cu transferul de la Fiorentina la Cesena, fostul lider absolut al clasamentului veniturilor obtinute din sport, Adrian Mutu, a ajuns pe pozitia a saptea cu un salariu anual de numai 1,8 milioane de euro”, se arata in topul intocmit de Capital.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3