Kaia 930 x 120

cafegiu02

Ora de cultura la Cafegiu.ro

Saptamana 4-10 iulie 2011 se anunta a fi una importanta din punct de vedere cultural. In circuitul locurilor propice dezvoltarii fenomenului cultural se inscrie de aceasta data si Cafegiu.ro, cea mai tare cafenea din Pitesti. In acest local vor avea loc marti, 5 iulie, si miercuri, 6 iulie, lansari de carte ale unor autori consacrati.

 

Astfel, marti, 05 iulie, Doina Uricariu si Marius Ghilezan vin la Cafegiu.ro sa prezentine cele mai noi carti ale lor. Lucrarile se doresc a fi o replica la adresa presedintelui Romaniei Traian Basescu, mai precis la adresa afirmatiilor acestora privindu-l pe Regele Mihai I al Romaniei.

Doina Uricariu va vorbi despre noua sa carte „Scara leilor” aparuta la editura Polirom. Volumul va fi introdus publicului de istoricul Remus Cirstea. In acest volum, autoarea explica romanilor de azi, printr-un excurs memorialistic, sustinut documentar, destinul Romaniei dupa cel de-al doilea razboi mondial: contextul international, aranjamentele dintre marile puteri, ocuparea Romaniei de catre armatele aliate (sovietice), instalarea fortata a comunistilor la putere si dezmembrarea democratiei, abdicarea impusa regelui si eforturile acestuia in exil pentru restabilirea normalitatii in Romania.

Doina Uricariu este o cunoscuta poeta si eseista, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, a Societatii Culturale Europene si a P.E.N Club. Membra fondatoare a Academeiei Civice. A publicat noua volume de poezie distinse cu premii, precum si studii de literatura, filosofie si istoria artei. Este autoarea primului interviu cu Regele Mihai I (23 august 1990).

Marius Ghilezan vine cu volumul „Tigara unui viitor de paie” aparut la editura Corint. Carte ce va fi prezentata, in prezenta autorului de scriitoarea Oana Stoica Mujea. Marius Ghilezan reuseste sa aduca poezia la nivel de pamflet si predica, pelerinaj al spovedaniei aceluia ce nu se lasa invins de memorie.

Marius Ghilezan a absolvit Facultatea de jurnalistica si Psihologie Organizationala din cadrul Universitatii Bucuresti. A fost reporter al ziarului „Timisoara”, corespondet BBC si Europa libera, Vocea Americii. S-a implicat activ in constructia „Romaniei libere” si a fost consilierul mai multor primari bucuresteni si a doi prim-ministri.

Miercuri, 06-07-2011, ora 17:00, tot la Cafegiu.ro, vine Monica Ramirez, autoarea bestsellerului „Cum am slabit 70 de kilograme mancand sase mese pe zi”, aparut la editura Tritonic. Tot Monica Ramirez este si pe autoarea seriei „Alina Marinescu”. Serie aparuta la editura Crime Scene, momentan avand doar doua volume: „Asasini la feminin” si „Identitati secrete” aparut in doua volume. Monica Ramirez – care va fi prezentata de scriitoarea Oana Mujea – isi va petrece la Cafegiu.ro si ziua de nastere.

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90