Kaia 930 x 120

idilic

Cum le place politicienilor

Domnii politicieni sunt flori. Atat de delicati, atat de parfumati, incat nu suntem noi in masura sa le vedem petele si sa le judecam duhoarea. Politicienii sunt, de fapt, sfinti. Manati de cele mai curate ganduri, de cele mai bune intentii, totul in favoarea cetateanului pe care il proslavesc in gand si in fapt zi de zi. Tocmai de aceea politicienii nostri, argeseni si de la nivel national, merita prinosul nostru de recunostinta si un altfel de cronica a activitatii lor. Mai ales ca stim ca, de obicei, criticile nedrepte ale presei le put si determina reactii ciudate si uneori total impotriva principiilor democratice si ale economiei de piata in care ei cred cu atata tarie.

Jurnalul nostru de astazi porneste de la geamul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, acolo unde, incantata de bunatatea cu care este inconjurata zi de zi asemeni tuturor argesenilor, o porumbita si-a facut cuib. Ajungem la biroul vicepresedintelui Florin Tecau, cel care pare absorbit intr-o lume pe muchie de cutit a celor mai bune decizii pentru cetateni, mai ales ca, seful sau fiind oarecum bolnav, trebuie sa aiba grija si de florile acestuia si sa dea de mancare porumbitei. La Primarie, lalelele au inflorit a doua oara in acest an, convinse ca a venit timpul unei noi Simfonii.

Din sediul PNL Arges razbat spre lumea exterioara, printre motani care se zbenguie in voie si fara grija, caci sunt hraniti bine de argesenii fericiti, acorduri de muzica clasica. Pedant, ca de obicei, liderul Ion Popa scruteaza ecranul calculatorului sau, cautand raspunsurile la intrebarile care il framanta: „Cum sa crestem economia judetului?”; „Cum sa atragem mai multi investitori?”. Cornel Lazar, la PC, canta la nai. Nu ati stiut de aceasta pasiune a sa, dar aceasta a izvorat in perioada neagra in care tara se zbatea in mocirla lui „N-ai de nici unele”.

Si asa ajungem la cei care au scos tara din criza. Tolanit in fotoliul sau de la sediul PDL, boss-ul Mircea Andrei rememoreaza momentele grele in care a luptat pentru eradicarea saraciei si pentru impunerea la Consiliul Judetean macar a unui vicepresedinte. I-au iesit de minune toate, spre beneficiul cetatenilor care nu mai pot acum de bine ce le este, tanjind dupa o cat de mica incordare a grijei zilei de maine.

Desigur, nu putem incheia fara a-i aminti pe Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, cei trei impacandu-se si putand acum sa joace linistiti sah in parcul Cismigiu, fara ranchiuna, mai ales ca si Regele Mihai ii asista. Asa se termina jurnalul zilei de azi, iar maine vom vedea ce va mai fi…

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3