930 x122 grota rece

pendiuc.1

CET-urile, din nou la Guvern?

CET-urile din Pitesti ar putea trece din nou la Guvern, dupa ce in 2002 au fost date cu tot cu datorii de la Guvern catre autoritatile locale! Tudor Pendiuc, primarul Pitestiului, sustine ca viitorul este al centralelor termice de cartier, motiv pentru care municipalitatea va insista pe acest program. Primarul a participat de curand la o intalnire cu ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, in contextul unor discutii pe doua teme importante: soarta Politiei Nationale si soarta sistemelor centralizate de termoficare.

In ceea ce priveste termoficarea, primarul Tudor Pendiuc sustine ca autoritatile locale nu vor renunta sa mai dea subventii, chiar daca statul va renunta sa acorde subventii, dar ca marea problema o reprezinta pretul din ce in ce mai mare al gazelor naturale.

Chiar daca CET-urile ar fi preluate la Guvern pentru a fi eficientizate si modernizate, Pendiuc sustine ca trebuie sa fie adoptate unele solutii pentru a sprijini populatia. Propunerile sale sunt: daca se elimina subventia de la stat, sa se investeasca in centralele termice de cartier, fie cu garantii de la stat, fie cu credit-furnizor.

Cetatenii ar urma sa primeasca ajutoare de incalzire daca au venituri de sub 800 de lei pe cap de membru de familie; sa nu se elimine subventia de la stat si sa se continue investitiile in centralele termice.

In ceea ce priveste Politia Nationala, Igas ar vrea ca doar politia judiciara sa ramanala stat, iar restul structurilor sa treaca la Primarii. Pana atunci, politistii care vor fi disponibilizati vor putea fi preluati de Politiile Locale, daca vor dori acest lucru (totusi, salariile la Politia Locala sunt mult mai mici decat cele de la nivel national).

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90