pizzeria sapori  930 122

welther-christian

Un pitestean a proiectat caroseria celui mai puternic model european al Ford

Ziarul Financiar dezvaluie povestea unui pitestean care a reusit sa se impuna intr-un domeniu in care concurenta este foarte puternica, respectiv cel auto. Se dovedeste inca o data ca argesenii chiar se pricep la masini si nu degeaba in Arges au functionat doua unitati de productie auto importane, Dacia si ARO. Din pacate, doar Dacia a rezistat vremurilor si intereselor de tot felul.

Pitesteanul Christian Welther, 47 de ani, a plecat in Germania in urma cu mai bine de 15 ani, iar de zece ani lucreaza la sediul din Köln al Ford Europa, unde a proiectat caroseriile unora dintre cele mai cunoscute modele Ford, inclusiv pe cea a lui Focus RS, modelul care costa 36.000 de euro si este cel mai puternic Ford de pe piata europeana.

Christian Welther a terminat cursurile Facultatii de autovehicule rutiere a Universitatii Politehnice in 1988, la cinci ani dupa ce a terminat Liceul de matematica-fizica Nicolae Balcescu din Pitesti. Primul sau job a fost in cercetare-dezvoltare, dupa care a ajuns la Bosch Lighting Systems, unde a fost detasat ca inginer in cadrul Ford si a contribuit la programul de dezvoltare a unor modele precum Mondeo, Galaxy sau Fiesta. Dupa un an de colaborare s-a angajat direct la Ford.

„Ce a coordonat Christian Welther:

Iulie 2000 – octombrie 2004: a fost team-leader pentru productia portierelor, capotei si a hayonului pentru Focus C-Max.

Octombrie 2004 – octombrie 2005: a lucrat pentru Ford in St. Petersburg, unde a fost sef de echipa pentru construirea caroseriei si pentru dezvoltarea locala generala a modelului Focus.

Octombrie 2005: a devenit sef de echipa in programul de dezvoltare caroserii pentru Ford Europa, Asia-Pacific si America de Sud, unde a monitorizat procesul de proiectare si a avut responsabilitatea pentru indeplinirea programelor. Pana in luna martie 2009 a fost seful echipei de ingineri care a proiectat versiunea facelift a celei de-a doua generatii a Focus, inclusiv versiunile sport ST si RS, dar si SUV-ul Kuga”, se arata in Ziarul Financiar.

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90