930×122 POSADA 5

poste_pnl

Postelnicescu: Nu se va mai ajunge la regionalizare

Tribunalul Arges, sectia contencios a decis judecarea contestatiei depuse de prefectul Gheorghe Davidescu la hotararea CJ Arges de organizare a referendumului pentru desfiintarea judetului Arges, conform planului regionalizarii, pe data de 11 noiembrie.

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean, Marius Postelnicescu, crede că magistraţii Tribunalului au stabilit un termen atât de îndepărtat pentru că nu sunt pregătiţi să îşi asume responsabilitatea unei decizii, mai ales în condiţiile în care, deocamdată, la cele două decizii date în ţară, prefecţii au pierdut una din contestaţii, iar cealaltă au câştigat-o. „Eu ştiu că la instanţe se reia activitatea pe 1 septembrie. O fi ceva cu luna asta, că mai ştiu de un dosar a cărui dată de judecată va fi pe 16 noiembrie.

Cred că cei de la Tribunal nu sunt gata să îşi asume o decizie, chiar dacă cel mai probabil, indiferent care va fi ea, va fi atacată de una din părţi la Curtea de Apel. Poate se aşteaptă o reaşezare a forţelor, aşteaptă să vadă şi ce se decide în alte judeţe. Cert este că, dacă se prelungeşte prea mult termenul, este foarte posibil ca discuţia referendumului să nu îşi mai aibă rostul. Oricum, eu cred că nu se va ajunge nici la regionalizare, nici la modificarea Constituţiei. Nu mai e timp în an electoral, Băsescu poate măcar să schimbe numărul de parlamentari”, este de părere consilierul judeţean PNL.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90