pizzeria sapori  930 122

banner_tiff

Caravana Filmelor TIFF in premiera la Pitesti

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de mare anvergură, Operation Kino/ Caravana Filmelor TIFF, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul, proiect sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

A 3-a ediţie a Caravanei se desfăşoară în intervalul 12 iulie – 18 septembrie 2011 şi cuprinde 13 destinaţii : Porolissum, Zalău, Timişoara, Mediaş, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Braşov, Călăraşi, Turda, Oradea, Tulcea, Siret, Rădăuţi.

Caravana Filmelor TIFF este principalul proiect din campania naţională demarată de APFR încă din 2009, cu scopul de a re-atrage publicul român către cinema, de a oferi cinefililor evenimente speciale de 2-3 zile, în care se proiectează filme de succes din ţările UE şi non-UE, cele mai noi titluri de film românesc, filme de artă, dar şi filme de public, oferind celor prezenţi o atmosferă unică de festival.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Piteşti, Caravana Filmelor TIFF 2011 ajunge la Piteşti în perioada 22 – 24 iulie cu trei proiecţii de excepţie în spaţiul Parcului Strand.

Epitesti.ro este partener oficial al evenimentului.

Caravana TIFF 2011 începe la Piteşti pe 22 iulie, de la h 21.30, cu un film românesc de senzaţie, Ursul, comedia anului 2011, in regia lui Dan Chişu, filmul cu cei mai mulţi spectatori la o proiecţie în aer liber la ediţia TIFF din acest an.

Pe 23 iulie h 21.30, Caravana TIFF 2011 continuă cu filmul 127 de ore al cunoscutului regizor Danny Boyle, autorul unor filme de succes precum Trainspotting, Sunshine şi Slumdog Millionaire. Filmul spune povestea adevărată a alpinistului Aron Ralston, care s-a salvat după ce un bolovan s-a prăbuşit peste braţul său şi l-a imobilizat într-un canion izolat din Utah.

În data de 24 iulie h 21.30, Caravana TIFF 2011 se încheie la Piteşti cu proiecţia filmului Drumul de întoarcere, care îl aduce pe actorul Dragoş Bucur în faţa publicului din România, într-unul dintre cele mai spectaculoase roluri din cariera sa. El joacă alături de actori precum Ed Harris, Collin Farrell sau Saoirse Ronan în cea mai recentă peliculă semnată Peter Weir (regizorul unor filme precum The Truman Show, Dead Poets Society sau Master and Commander).

În decursul celor 2 ediţii de succes ale proiectului Caravana TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la iniţiativa APFR. În 2010, peste 15 000 de spectatori au ales să se bucure de filmele prezentate în Caravană.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90