930×122 CAPRA 5

cinteza

Mircea Cinteza are 17 surse de venit!

Despre senatorul Mircea Cinteză aproape că nu se mai ştie dacă mai trăieşte. De când a fost ales pe colegiul Piteşti, nimeni nu l-am mai văzut la faţă. Din când în când mai apare la TVR, postul privat al puterii, pe banii cetăţenilor.

Apare haotic ca şi iniţiator, adică semnatar a diferite proiecte legislative alături de colegi din PDL. A solicitat, la constituirea bugetului, alocarea de fonduri necesare pentru cercetare. Răspunsul a fost unul pe măsură din partea partidului din care face parte şi care deţine portofoliul educaţiei şi cercetării: A fost anul în care cercetarea a primit cea mai mică alocare bugetară din PIB! Drept urmare, domnul Cinteză s-a reorientat, după cum veţi citi, şi a avut lucrări de cercetare nu în ţară, ci în afară!

Din 2003 până în 2005, Mircea Cinteză s-a făcut cu terenuri în Mogoşoaia, Moieciu, Peştera (Moieciu, Braşov), Fundata şi Sirnea (ambele în Braşov), Bârlad şi Rânca.

Are 2 apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Citila. Două autoturise Toyota si un Wolkswagen. Mai deţine şi un tablou fals care imită „Vas cu flori” al lui Tonitza. Chiar şi fals, valoarea undeva la 1000 euro.

Prea ocupat pentru a mai da prin Argeş…

Este şef de secţie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi acţionar la Editura Magister Grup, la Magister Medical SRL, la Magister Consult SRL şi la Montecrai SRL. De la Servier RO a primit sponsorizări în valoare de 21.3000 lei pentr a participa la diferite manifestări ştiinţifice.

Soţia sa, Eliza Cinteză, a câştigat aproape 40.000 de lei în calitatea sa de asistent universitar la UMF „C. Davila” din Bucureşti şi de medic specialist la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din Capitală. Din activităţi independente, a mai câştigat 3000 lei.

Iată şi explicaţia pentru care nu a prea mai fost văzut prin Argeş. Este prea ocupat să producă bani, şi deloc puţini. Ceea ce nu ar fi deloc rău, dacă şi-ar mai aduce aminte şi de piteştenii cărora le-a dat totuşi ţeapă. Nu de alta, dar dacă tot nu a venit prin Argeş, măcar se putea implica în scandalul spitalelor, când judeţul nostru a avut cele mai multe spitale din ţară închise….Ei aş. Omul era ocupat! Adunate cu sursele de venit ale soţiei sale, familia Cinteză cumulează 20 de surse de venit pe an! Or, când ai atâta de muncit pe plan personal- ceea ce repetăm, nu e deloc rău- când mai ai timp şi pentru cei care te-au ales? Nu mai bine îşi vedea omul de ale lui?

Mircea Cinteză a câştigat şi el binişor, dar din calitatea de profesor universitar, la UMF „C. Davila”- aproape 74.000 lei. De la Spitalul Unversitar de Urgenţă din Capitală, în calitate de profesor universitar, şef de secţie, a avut un venit anual de aproape 33.000 lei, iar ca senator 61.454 lei.

Pe PFA a avut venituri de aproape 70.000 lei. Alţi aproape 200.000 lei i-au intrat în cont în baza unui contract de cercetare ştiinţifică de la Paraxel, Olanda. Pe contracte similare, dar cu BMS International, a mai încasat

104.407 euro, vreo 3000 euro de la Sticares Interact Olanda, vreo 46.000 lei de la Eli Lilly Ro, 3000 dolari de la Duke Clinical Research din SUA.

Pe drepturi intelectuale şi contracte de prestări servicii i-au intrat în cont peste 31.000 lei din opt surse de venit.

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3