New Profesional Consult 930 x 122

USL_conferinta_lideri11

Tochitura USL

Nu mai este timp pentru prea multe reglaje, si totusi curelele de transmisie ale USL inca par neunse. Social-democratii si conservatorii au anuntat ca pana in septembrie 2011 trebuie sa fie finalizata o actiune prin care in toate localitatile sa se ajunga la un consens intre PSD, PNL si PC pe marginea candidaturilor la toate functiile. Ori, alegerile au loc in iunie anul viitor, asa incat orgoliile uneori peste masura de umflate trebuie sa fie temperate cu tact si cu multa rabdare.

In acest context, in care liderii USL Arges recunosc ca mai exista „mici frictiuni” in unele comune si orase, seful PNL Crin Antonescu spunea recent ca, acolo unde nu se vor intelege in plan local oamenii din PSD, PC si PNL, atunci candidatii vor fi impusi de la Centru. Nu in sensul ca vor veni de la Bucuresti, ci ca Centrul va dicta care candidati locali merg in alegeri. Desigur, seful PNL vorbea de cazul alegerilor la Consiliile Judetene, dar nu este greu de imaginat ca acelasi lucru se poate intampla si la un nivel mai mic.

A fost gatita, practic, o tochitura politica. Cu sos de PC, cu carne de PSD si cu legume de PNL. Care unora le va pica sau le pica deja greu la stomac, care provoaca insomnii multora de la putere, dar care starneste si orgolii care pot bulversa Uniunea mai mult decat o pot face adversarii politici. Ori, daca vrei sa castigi alegerile in fata unui adversar care are deja doua mandate consecutive la activ si care detine toate parghiile, rotitele sistemului trebuie sa mearga ca unse.

Nu este cazul, deocamdata, la USL. Conflictele interne sunt ascunse sub masca doctrinara. Vom mai auzi de dezertari sub pretextul lui „nu ma mai regaseam in PSD sau PNL sau PC pentru ca s-au aliat cu ceilalti”. Evident, unele dispute locale de durata nu pot fi serse cu buretele, unele certuri si zbateri electorale mai vechi nu pot fi negate si trecute sub tacere in baza unui simplu angajament semnat.

Tochitura USL are nevoie si de condimentul coeziunii, mai mult decat de orice. PDL este format acum din adevarate animale politice de prada care vor specula orice pas gresit al adversarilor lor si care nu vor ezita sa manance tochitura imediat. Au cu ce, cum se spune, si au si de ce: ar fi primii care ar reusi sa ramana la putere trei mandate la rand, dupa ce au reusit performanta de a ramane la carma tarii doua mandate consecutiv.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3