Eurial 930 x 122

Fregata_Regele_Ferdinand

Comandorul Mihai Panait s-a intors din razboiul Libian

Inca un argesean s-a intors cu bine de la razboi. Fregata Regele Ferdinand, comandata de argeseanul Mihai Panait a acostat in aceasta dimineata in dana militara a Portului Constanta. Nava, aflata sub pavilion NATO, a avut drept misiune patrularea activa si monitorizarea in zonele de risc din Marea Mediteraneana in scopul impunerii embargoului impotriva Libiei.

 

Echipajul navei a fost intampinat de Ministrul Apararii Nationale, Daniel Oprea, si de seful Statului Major al Fortelor Navale Romane, Aurel Popa, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, ai Ministerului Apararii Nationale, cadre militare in rezerva si in retragere si veterani de razboi.

 

Cei 205 membri ai echipajului au fost asteptati cu nerabdare de familie si au fost imbratisati cu multa caldura. Ei s-au intors dupa o misiune de trei luni si spun ca au fost momente grele, dar s-au descurcat fara probleme. Misiunea a fost prima dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial cand Fortele Navale Romane au fost angrenate intr-o misiune reala de lupta.

Fregata Regele Ferdinand face parte din structurile ce asigura participarea Fortelor Navale Romane la operatiuni internationale in cadrul unor grupari NATO, UE sau multinationale.  Nava este condusa de comandorul argesean Mihai Panait de 43 de ani, absolvent al Academiei Navale Mircea cel Batran, din Constanta. Comandantul este nascut in Arges in comuna Titesti acolo unde locuiesc si acum parintii lui. Comandantul fregatei, comandorul Mihai Panait, si-a inceput cariera la bordul navelor din cadrul Divizionului Dragoare, iar in anul 1997 a fost numit specialist cu artileria si rachetele navale in biroul operatii la Brigada 61 Nave Dragoare. Dupa absolvirea Academiei de Inalte Studii Militare, in anul 2001 a devenit comandantul Puitorului de Mine si Plase 271. In 2004 a ocupat functia de sef de stat major al Divizionului 146 Nave Minare-Deminare, iar din 2007 pe cea de loctiitor al comandantului aceleiasi unitati. In anul 2008 a fost incadrat ca Sef birou sprijin arme, protectia fortei si EOD la loctiitorul pentru operatii din cadrul Componentei Operationale Navale. Din august 2009 este comandantul fregatei Regele Ferdinand

Eurial 555 x222
eurial 570×90