pizzeria sapori  930 122

pfa_tarani

PFA-uri pe banda rulanta pentru agricultori

Iulia Marinescu, directorul Registrului Comertului Arges, ne-a declarat ca in ultima perioada s-a constatat o crestere a numarului de infiintari de PFA-uri cu profil agricol. Pe tarani nu i-a apucat insa dragostea subita de a face afaceri, ci trebuie sa indeplineasca astfel o obligatie legala.

„Avem multe cereri, in special pentru pomicultura, apicultura, cresterea animalelor…Explicatia este aceea ca se fac platile de la Agentia de Plati pentru Agricultura si acestea se pot face doar prin PFA-uri”, ne-a spus Iulia Marinescu.

In total, in numai cateva saptamani, au fost infiintate la Oficiul Registrului Comertului Arges cam 500 de PFA-uri (persoane fizice autorizate) pentru fiecare domeniu de activitate (din agricultura, din cele mentionate mai sus).

Multi agricultori ajung pentru prima data la Oficiul Registrului Comertului, asa incat activitatea angajatilor, in special in ceea ce priveste consilierea si ghidarea solicitantilor, este una asiduua in aceasta perioada.

Pe langa cheltuielile ocazionate de infiintarea unui PFA, de circa 260 de lei, taranii vor fi nevoiti sa achite si impozit de 16% pe sumele care le intra in cont. Unii dintre ei nici nu stiu daca sumele care le raman in mana mai merita toata aceasta osteneala…

555×222 grota rece
570×90 MAIA